ازدواج با خواهر زن مطلقه امکان پذیر است؟

ازدواج با خواهر زن مطلقه امکان پذیر است؟

ازدواج با خواهر زن مطلقه امکان پذیر است؟

ازدواج با خواهر زن مطلقه امکان پذیر است؟ آیا ازدواج همزمان با دو خواهر امکان پذیر می باشد؟ چه شرایطی برای ازدواج با خواهر زن بایستی وجود داشته باشد؟ آیا رضایت همسر اول برای ازدواج با خواهر زن نیاز است؟ اگر مردی با زنی ازدواج کند، آیا خواهر زنش تا ابد بر وی حرام خواهد بود؟ برای ازدواج با خواهر زن مشاوره با وکیل خانواده ضروری است؟

ازدواج با خواهر زن مطلقه از جمله مسائل حقوقی مهم و البته جالب توجه در ایران می باشد. به همین خاطر همه روزه اشخاص زیادی که برای دریافت مشاوره حقوقی خانواده با موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط هستند، پیرامون این موضوع از ما سوال می پرسند. از جمله رایج ترین و مهمترین سوالات آنها می توان به موارد فوق الذکر اشاره داشت. در نتیجه تصمیم گرفته ایم در این مقاله به موضوع ازدواج با خواهر زن مطلقه بپردازیم. پس با یکی دیگر از مجموعه مقالات موسسه حقوقی وکلای تلفنی در کنار ما باشید.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

آیا می توان به طور همزمان با دو خواهر ازدواج کرد؟

اولین سوالی که هنگام بررسی موضوع ازدواج با خواهر زن مطلقه بایستی بدان پاسخ دهیم، این است که آیا ازدواج همزمان با دو خواهر امکان پذیر است؟ در واقع ازدواج، مهمترین مسئله حقوق خانواده محسوب می شود. به همین خاطر قانونگذار به صورت کامل تمامی شرایط و موانع آن را مورد بررسی قرار داده است.

در همین راستا موانعی برای ازدواج در نظر گرفته شده که یکی از آنها ازدواج با خویشان یا به عبارت دیگر اقارب می باشد. قانونگذار، اقارب را در دو نوع اقارب سببی و اقارب نسبی تقسیم بندی می نماید:

  • اقارب نسبی آن دسته از خویشاوندانی هستند که با فرد رابطه خونی دارند. به عنوان مثال ازدواج با عمه، خواهر، پدر، مادر و غیره برای افراد ممنوع است.
  • اقارب سببی: خویشاوندانی هستند که به واسطه ازدواج با فرد، خویشاوند وی می گردند. به عنوان مثال ازدواج با پدر شوهر یا مادر زن ممنوع است.

در همین راستا ماده 1048 قانون مدنی عنوان می کند: «جمع بین دو خواهر ممنوع است اگرچه به عقد منقطع باشد». در نتیجه ازدواج همزمان با دو خواهر غیرقانونی و ممنوع است. همچنین فراموش نکنید که نکات حقوقی فراوانی پیرامون این موضوع وجود دارد که برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با ما در ارتباط باشید.

 

 

ازدواج

 

شرایط لازم برای ازدواج با خواهر زن

مسئله بعدی که هنگام بررسی ازدواج با خواهر زن مطلقه بایستی بررسی شود، شرایط لازم برای ازدواج با خواهر زن می باشد. در واقع همانطور که گفته شد، ازدواج همزمان با دو خواهر غیر قانونی و ممنوع است. در نتیجه اولین شرطی که بایستی برای ازدواج با خواهر زن بدان اشاره داشته باشیم، این است که عقد نکاح بین زوجین از طرق مختلف نظیر انقضای مدت، طلاق و غیره از بین رفته باشد. دومین شرط این است که خواهر زن نیز مجرد باشد یا از شوهر خود طلاق گرفته باشد.

به عنوان مثال اگر «الف» و «ب» با یکدیگر خواهر باشند و «الف» همسر «ج» باشد، فرد «ج» تنها در صورتی می تواند با فرد «ب» ازدواج کند که عقد نکاح بین او و فرد «الف» از طریق یکی از روش های فوق الذکر از بین رفته باشد. همچنین فرد «ب» باید مجرد بوده یا طلاق گرفته باشد. به علاوه بایستی بگوییم اگر طلاق از نوع رجعی محسوب گردد، بهتر است تا پایان مدت عده برای ازدواج دست نگه داشت. فراموش نکنید که ازدواج با خواهر زن می تواند شما را با مشکلات حقوقی فراوانی مواجه کند. پس مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان با وکیل خانواده فراموش نشود.

 

ازدواج با خواهر زن در صورت رضایت همسر اول

مسئله مهم دیگری که پیرامون ازدواج با خواهر زن مطلقه وجود دارد، این است که آیا رضایت همسر اول تاثیری در ازدواج با خواهر زن دارد یا خیر؟ در واقع برخی تصور می کنند که رضایت همسر می تواند باعث صحیح بودن ازدواج با خواهر زن شود. در صورتی که این تصور غلط است! ماده 1048 قانون مدنی به صورت «مطلق» ازدواج همزمان با دو خواهر را ممنوع کرده است. شما می توانید جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.

 

حرام ابدی بودن مرد نسبت به خواهر زن

مسئله مهم دیگری که پیرامون ازدواج با خواهر زن مطلقه وجود دارد این است که آیا پس از ازدواج مرد به صورت ابدی نسبت به خواهر زنش حرام خواهد شد؟ حرام بودن مرد نسبت به خواهر زنش تا زمانی حرام است که نکاح اولیه او از بین نرفته باشد. البته تحت شرایطی این حرام شدن ابدی خواهد شد. حرام شدن مرد به خواهر زنش تنها در موردی مطرح است که خواهر زن، متاهل باشد. این موارد عبارتند از:

  • اقدام مرد برای ازدواج با خواهر زنش با علم به حرام بودن این کار در مواردی نظیر متاهل بودن خواهر زن یا در عده بودن وی.
  • اقدام مرد برای ازدواج و برقراری رابطه جنسی در مواردی که مرد نسبت به مسائل فوق الذکر آگاه نباشد.
  • مرتکب زنا با خواهر زن در فروض فوق الذکر.

 

 

ازدواج با خواهر زن

 

 

مشاوره حقوقی فوری با وکیل خانواده

مسائل حقوقی مرتبط با ازدواج با خواهر زن مطلقه بسیار زیاد هستند. همچنین این موضوع با حقوق خانواده در ارتباط است. در نتیجه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. به همین دلیل ما در موسسه حقوقی وکلای تلفنی امکان مشاوره حقوقی با بهترین وکیل خانواده را برای شما فراهم کرده ایم. لازم به ذکر است که خدمات حقوقی وکلای تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.

 

 

 


سوالات متداول

نظرات

بهاره توکلی پور

باسلام ازدواج همانطور که با آثاری نسبی حرام است با اقارب سببی نیز حرام است از جمله ازدواج با مادر همسر و ازدواج با 2خواهر نیز حرام می‌باشد.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، برای اینکه عقد نکاح به نحو صحیحی واقع شود، لازم است تا شرایط خاصی وجود داشته و برعکس، ممنوعیت ها و موانع خاصی وجود نداشته باشند. ازدواج و زنا با زن شوهردار، داشتن چهار زن دائم و اختلاف در دین(مانند اینکه زن، مسلمان و مرد، مسیحی باشد) از جمله موانع نکاح می باشند. یکی از ممنوعیت ها یا موانع نکاح در قانون مدنی، ازدواج همزمان با خواهر زن بوده که البته، بر خلاف ازدواج با سایر خویشاوندان، مانند ازدواج با مادر زن یا پدر شوهر، مطلق نبوده و تحت شرایط خاصی، مجاز و امکان پذیر است. حکم ازدواج با دو خواهر، بطلان نکاح بوده و بنابراین، ازدواج همزمان با خواهر زن در قانون مدنی، ممنوع می باشد. ممنوعیت نکاح با خواهر زن، تا زمان طلاق همسر اول و پایان مدت عده طلاق رجعی است و رضایت همسر اول، در رفع ممنوعیت ازدواج با خواهر وی، بی تاثیر خواهد بود.


مریم

حکم ازدواج با دو خواهر، بطلان نکاح بوده و بنابراین، ازدواج همزمان با خواهر زن در قانون مدنی، ممنوع می باشد. ممنوعیت نکاح با خواهر زن، تا زمان طلاق همسر اول و پایان مدت عده طلاق رجعی است و رضایت همسر اول، در رفع ممنوعیت ازدواج با خواهر وی، بی تاثیر خواهد بود.


رفعتی

حکم ازدواج با دو خواهر، بطلان نکاح بوده و بنابراین، ازدواج همزمان با خواهر زن در قانون مدنی، ممنوع می باشد. ممنوعیت نکاح با خواهر زن، تا زمان طلاق همسر اول و پایان مدت عده طلاق رجعی است و رضایت همسر اول، در رفع ممنوعیت ازدواج با خواهر وی، بی تاثیر خواهد بود.


آزاده

حکم ازدواج با دو خواهر، بطلان نکاح بوده و بنابراین، ازدواج همزمان با خواهر زن در قانون مدنی، ممنوع می باشد. ممنوعیت نکاح با خواهر زن، تا زمان طلاق همسر اول و پایان مدت عده طلاق رجعی است و رضایت همسر اول، در رفع ممنوعیت ازدواج با خواهر وی، بی تاثیر خواهد بود.


حسینی

با سلام در چنین مواردی قوانین امری محسوب می شوند و توافق برخلاف آن ضمانت اجرایی مثل باطل بودن عقد ودر بعضی موارد مجازات در نظر گرفته شده است.


مهران رمضان پناه

سلام؛ کسی نمی تواند همزمان با دو یا چند خواهر ازدواج کند. لذا اگر مردی با زنی ازدواج نماید، تا زمانی که از وی جدا نشده نمی تواند با خواهرش ازدواج کند که البته در این مورد خواهرزن، محرم شرعی که ملزم به رعایت حجاب نیست، نخواهد بود. بلکه از این جهت نامحرم است. قابل ذکر است اگر مردی زنش را طلاق رجعی (طلاقی که مرد می تواند باز زن را به ازدواج خود در آورد) دهد، چون در این نوع طلاق در عِدّه قانونی (مدتی که زن پس از طلاق یا فوت شوهر نباید ازدواج کند)، زن همانند زوجه مرد فرض می شود، تا پایان عده، حق ازدواج با خواهر زن وجود ندارد ولی در سایر طلاق ها یا عدّه ی عقد موقت، می توان در ایام عِدّه با خواهر زن ازدواج کرد.


وحید فراست

نکاح دو خواهر مطلقا باطل است


محمد مومني

بر اساس قانون مدنی ایران، مردی که با زنی ازدواج کرده است نمی‌تواند در حین این ازدواج با خواهر زن خود ازدواج کند. این موضوع به صراحت در ماده ۱۰۴۸ قانون مدنی بیان شده است که ازدواج همزمان با دو خواهر را ممنوع اعلام می‌کند


بیگی

سلام‌ و وقت بخیر ممنون اگر راهنمایی کنید. من سی ساله ازدواج کردم با همسرم‌مشکل داریم روحیه و اخلاقمون با هم سازگار نیست تا الانم که زندگی کردم باهاش فقط برای بچه هام بوده حالا اونا رد شدن ازدواج کردن خیالم راحته دیگه. میخوام طلاق بدم از طرفی خواهر خانمم برعکس خانمم که عصبیه خیلی روحیه آرومی داره منطقیه شوهرش هم بنده خدا ۴ ماهه رحمت خدا رفته اونم‌مرد خوبی بود. میخ ام بدونم من اگر زنم و طلاق بدم چند وقت بعدش میتونم با خواهر خانمم ازدواج کنم؟ البته بهش نگفتم ازش خواستگاری نکردم ببینم نظرش چی هست. لطفا راهنمایی کنید


قائنی

در نکاح (ازدواج اسلامی)، برخی موارد وجود دارند که به موجب آن‌ها ازدواج میان دو نفر حرام می‌شود. این موارد عبارتند از: محارم نسبی: ازدواج با افرادی که به دلیل نسب نزدیک، محرم هستند، مانند مادر، خواهر، دختر، مادر بزرگ و... حرام است. محارم سببی: زنانی که به واسطه ازدواج با یکی از محارم، به محرم فرد می‌شوند، مانند مادر زن، خواهر زن و مادر شوهر. ازدواج با زن شوهر دار: ازدواج با زنی که به طور قانونی با مردی دیگر ازدواج کرده است و هنوز در عقد اوست، حرام است. ازدواج با خواهر یا برادر همسر: ازدواج با خواهر یا برادر همسر پیشین نیز حرام است. ازدواج با زنی که در عده است: زنی که در عده طلاق یا عده وفات است، نمی‌تواند ازدواج کند مگر در شرایط خاص. ازدواج با کافر: ازدواج مسلمان با غیر مسلمان (در صورتی که غیر مسلمان از اهل کتاب نباشد) حرام است. ازدواج با کسانی که در عده هستند: در صورتی که زن در عده طلاق یا وفات باشد، ازدواج با او تا پایان عده حرام است. ازدواج با زن ناپاک: ازدواج با زن حائض یا نفاس نیز در این زمان حرام است. ازدواج با محارم رضاعی: افرادی که از شیر مادر مشترک استفاده کرده‌اند، محرم هستند و ازدواج با آنها حرام است. ازدواج با کسی که محرمیت نسبی یا سببی دارد: این مورد شامل کسانی می‌شود که از لحاظ فقهی محرم به یکدیگر هستند و ازدواج با آنها حرام است. این موارد در فقه اسلامی مورد توجه ویژه‌ای قرار دارند و در جلوگیری از برخی مشکلات اجتماعی و اخلاقی نقش مهمی دارند.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.