مجازات ثبت نکردن ازدواج

مجازات ثبت نکردن ازدواج

مجازات ثبت نکردن ازدواج

ازدواج یکی از مهم‌ترین تصمیماتی بوده که هر فرد در زندگی خود می‌گیرد. به دلیل همین اهمیت، قوانین و شرایط خاصی هم برای آن در قانون تعریف شده است. قوانینی مانند مهریه، نفقه، حق تصنیف اموال، حضانت فرزندان و غیره از این دست قوانین بوده که احتمالا با آن آشنا هستید. یکی از این موارد، مجازات ثبت نکردن ازدواج است. ما در این مقاله قصد داریم تا به این موضوع پرداخته و مجازات ثبت نکردن ازدواج را به طور کامل شرح دهیم.

 

هزینه مشاوره حقوقی

آیا ثبت نکردن ازدواج جرم است؟

عقد نکاح یکی از موارد توصیه شده در شریعت بوده که مردان و زنان بالغ را به ازدواج تشویق می‌کند. جاری شدن عقد هم به دو صورت دائم و موقت است. در هر دو حالت دائم و موقت، ازدواج باید در یک دفتر رسمی ثبت شود. در صورتی که فردی بعد از جاری شدن عقد، طی 20 روز ازدواج خود را ثبت نکند، مرتکب جرم شده است. طبق قوانین اسلامی، مردان باید بعد از عقد نکاح دائم، ازدواج خود را در یک دفترخانه ازدواج رسمی ثبت کنند. این قانون در سال 75 تصویب شده و طبق آن اگر مرد این ثبت را انجام ندهد، زن می‌تواند از او شکایت کند. بنابراین اگر تاکنون ازدواج خود را در هیچ دفترخانه‌ای ثبت نکرده‌اید، توصیه می‌کنیم تا در اولین فرصت این اقدام را انجام دهید. اگر درباره این تاخیر هم نگرانی دارید پیشنهاد می‌کنیم تا با مشاوره حقوقی آن را برطرف کنید.

مجازات عدم ثبت ازدواج

قانون حمایت از خانواده در سال 91 تصویب شده و طبق آن قوانین جدیدی برای حفظ بنیان خانواده تدوین شد. یکی از این قوانین اعلام می‌کند که مرد باید تا 20 روز بعد از جاری شدن عقد آن را ثبت کند. در صورت ثبت نکردن ازدواج این فرد جرم مرتکب شده و باید مجازات آن را بپذیرد. براساس ماده 49 قانون حمایت از خانواده، اگر مردی ازدواج یا طلاق خود را در دفتر رسمی ثبت نکرده باشد، علاوه بر این که باید آن را در اولین فرصت ثبت کند، محکوم به پرداخت نقدی یا حبس می‌شود. پرداخت نقدی درجه پنج یا حبس تعزیری درجه هفت از مجازات‌های فرد خاطی است. البته نکته مهم در این باره، این بوده که زن برای ثبت نکردن ازدواج مجرم شناخته نمی‌شود و این وظیفه فقط برعهده مرد است.

 

مشاوره حقوقی تلفنی ازدواج

همانطور که بالاتر هم گفتیم،‌ ازدواج یکی از مهم‌ترین تصمیمات زندگی فرد است. انتخاب همراه زندگی و ویژگی‌هایی که باید در آن شخص در نظر بگیرید، بسیار مهم هستند. همچنین قوانینی وجود دارند که می‌توانند در شکل کلی ازدواج و رابطه رسمی تغییراتی به وجود بیاورند. قوانینی مانند مهریه، وکالت طلاق، امکان تصنیف اموال و حضانت فرزندان از همان ابتدا اهمیت دارند. بنابر همین حساسیت، توصیه می‌شود تا حتما قبل از ازدواج مشاوره داشته باشید. این مشاوره هم باید در زمینه امور اخلاقی و هم در زمینه مسائل حقوقی باشد. بنابراین اگر فرصت کافی هم ندارید پیشنهاد می‌کنیم تا به سراغ مشاوره حقوقی تلفنی بروید. این نوع مشاوره می‌تواند در زمان شما صرفه جویی کرده و نکات مهم را یادآور شود.

حق الوکاله وکیل در پرونده عدم ثبت ازدواج

از آن جایی که مجازات ثبت نکردن ازدواج سنگین بوده بسیاری از افراد بعد از گذشت مدت زمان 20 روز دیگر به سراغ آن نمی‌روند. نگرانی که بابت مجازات وجود دارد می‌تواند باعث شود تا فرد دست به ثبت ازدواج نزده و جرم سنگین‌تری را متحمل شود. در این حالت بهترین راه حل مراجعه به وکیل متخصص یا استفاده از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان است.  بنابراین موضوعی که مطرح می‌شود حق الوکاله و هزینه‌های مربوط به آن است. در قدم اول پیشنهاد می‌کنیم تا به وکلای مختلف و موسسات حقوقی زیادی مراجعه کرده و نسبت به دستمزد اطلاعات کسب کنید. سپس با توجه به بودجه‌ای که در اختیار دارید و پرونده خود یکی از وکلا را انتخاب کنید. این اطمینان وجود دارد که پرداخت هزینه وکیل به مراتب بهتر و کمتر از مجازات نقدی برای شما خواهد بود.

 

ارتباط در واتس اپ

مرجع صالح برای شکایت از عدم ثبت واقعه ازدواج

از آنجا که عدم ثبت واقعه ازدواج یک عمل خلاف قانون محسوب می‌شود، مرد موظف است که این وظیفه را بر عهده بگیرد. در صورت عدم انجام اینکار، زن می‌تواند برای شکایت عدم ثبت ننمودن ازدواج دائم یا موقت به دادسرا مراجعه کند.  به طور کلی دادگاه خانواده یک دادگاه صلاحیت‌دار و مرجع صالحی برای ملزوم نمودن مرد برای ثبت واقعه طلاق است. از طرفی، طبق نظر اکثر افراد، دادگاه صالح برای رسیدگی به مجازات عدم ثبت ازدواج، با توجه به ماده ۴۵ قانون حمایت از خانواده، دادگاه کیفری است.

 

مشاوره حقوقی ازدواج سفید
مشاوره حقوقی روابط نامشروع
جرم رابطه جنسی قبل از ازدواج
مشاوره حقوقی خانواده
درباره ما 


نظرات

بهمن

من بهمنم اهل خرم‌دره یه روزی فکر می‌کردم عشق و علاقه کافی‌یه برای ساختن زندگی و اینکه وقتی دوتا آدم دلشون با همه دیگه چه فرقی می‌کنه ثبت عقد باشه یا نه اون روزا هنوز سرباز بودم مرخصی گرفته بودم اومده بودم خونه و تصمیم گرفتم با دختری که دوسش داشتم یه صیغه دائم بخونم تو حیاط خونه پدربزرگم با حضور دو تا شاهد عقد خوندیم صیغه شرعی خوندیم و قسم خوردیم که با هم می‌مونیم و قرار شد وقتی خدمت من تموم شد بریم محضر ولی خدمت من طول کشید یه ماجرای انضباطی پیش اومد و از ترس فرار کردم رفتم تهران پنهونی کار می‌کردم اون‌ور قضیه همسرم مونده بود بدون سند بدون ثبت رسمی یه زن بی‌هویت که از نظر قانون هیچی نبود اولش گفت اشکال نداره اما وقتی پدرش مریض شد و خواستن دفترچه بیمه منو بگیرن و گفتن سند ازدواج بیار دیگه همه چی خراب شد با هم درگیر شدیم می‌گفت تو منو تو خلأ نگه داشتی نه شوهر دارم نه بی‌شوهرم منم گفتم حالا که برم خدمت تموم شه درستش می‌کنم اما نمی‌فهمیدم که زمان برای زن مهمه برای خانواده‌اش مهمه برای حیثیتش مهمه یه روز زنگ زد گفت دیگه صبر نمی‌کنم می‌رم دادگاه شکایت می‌کنم که ازدواجمون رو اثبات کنم اولش خندیدم گفتم مگه می‌تونی گفت آره چون قانون از حق من دفاع می‌کنه چون برام از طریق سایت وکیل‌تل یه مقاله خوندم که نوشته بود مردی که ازدواج دائم کنه و ثبت نکنه مجرمه اون شب توی تنهایی کارگاه نشستم مقاله رو خوندم حرف نداشت با دقت نوشته بود که ثبت نکردن ازدواج دائم می‌تونه مجازات کیفری داشته باشه تازه اگه زن شکایت کنه حتی بدون مدرک رسمی هم می‌تونه با شهود و مستندات عقدو اثبات کنه همون‌جا بود که فهمیدم فرار فقط از سربازی نبود از مسئولیت یه مرد بودن هم فرار کرده بودم برای اولین بار توی زندگیم با شماره مشاوره حقوقی وکیل‌تل تماس گرفتم و یه صدای محکم ولی مهربون از اون طرف گفت آقا بهمن هنوز دیر نشده ولی باید بیای روبرو بشی اون صدای یه وکیل پایه یک دادگستری از تهران بود که با حوصله برام توضیح داد چی‌کار باید بکنم چطوری خودم پیش‌قدم بشم تا هم از مشکلات قانونی فرار نکنم هم دل اون دختر رو به دست بیارم بهم گفت اگر خودت بری درخواست ثبت بدی قاضی نگاه بهتری داره تا اینکه صبر کنی حکم بیاد و مجازات بشی با راهنمایی اون وکیل باسواد رفتم نظام وظیفه خودمو معرفی کردم بعدش با رضایت خانواده دختر مدارکو جمع کردیم برای اثبات ازدواج دائم رفتیم دادگاه خانواده وکیل با تجربه‌ای که از طریق سایت گرفته بودم همراهی‌مون کرد جلسه اول قاضی ازم پرسید چرا ثبت نکردی فقط گفتم ترسیدم وقتی رأی اومد که عقد ما اثبات شده و اجازه ثبت داده شد گریه کردم نه فقط برای رأی دادگاه بلکه برای برگشتن یه زندگی که داشتم با ترس خرابش می‌کردم امروز من دیگه اون بهمن سابق نیستم یه مرد شدم که قانونو می‌شناسه و بهش احترام می‌ذاره فقط چون یه وکیل باسواد و یه مشاوره حقوقی درست راهو نشونم داد اگه کسی الان مثل اون موقع من فکر می‌کنه ثبت عقد مهم نیست ازش می‌خوام یه بار مقاله وکیل‌تل رو بخونه یه بار مشورت بگیره شاید زندگیشو نجات بده


سید امین

من سیدامین هستم طلبه سطح دو حوزه علمیه در شهرری کسی که سال‌ها فکر می‌کرد ثبت ازدواج فقط یک رسم اداریه و هر چی مهمه در همون صیغه‌نامه و ایجاب و قبول و رضایت طرفین خلاصه می‌شه توی حوزه همیشه بهمون می‌گفتن اگر عقد دائم با شرایط فقهی درست خونده بشه شرعاً زن و شوهر محسوب می‌شن و نیازی به ثبت نیست البته مگر در شرایط خاص اما این حرفا تا وقتی فقط طلبه‌ای و فقط کتاب می‌خونی راحت به نظر می‌رسه وقتی خودت می‌خوای ازدواج کنی وقتی پای یه دختر واقعی وسطه وقتی باید بری خانواده‌اش رو قانع کنی که دخترو به تو بدن اون وقت می‌فهمی قضیه فقط فقه نیست قانون هم حرف برای گفتن داره من عاشق دختری شدم که خانواده‌اش از من خواستن عقد رسمی کنیم گفتن ثبت نشه نمی‌دن باور نمی‌کردم یه خانوده مذهبی انقدر روی ثبت رسمی تأکید کنن رفتم سراغ استادم پرسیدم گفت اینا به دنیا چسبیدن اما ته دلم قانع نشدم احساس کردم چیزی رو نمی‌فهمم باید بیشتر بدونم اون شب توی اینترنت می‌گشتم که رسیدم به مقاله‌ای تو سایت وکیل‌تل درباره مجازات ثبت نکردن ازدواج اولش گفتم بذار ببینم چی نوشتن وقتی خوندم شوکه شدم توش گفته بود مردی که ازدواج دائم رو ثبت نکنه ممکنه جریمه یا حتی زندانی بشه تازه مسئولیت کیفری هم داره با شماره مشاوره حقوقی تماس گرفتم و برای اولین بار با یک وکیل پایه یک دادگستری از تهران صحبت کردم زنی بود باسواد با کلامی آرام و منطقی گفت پسرم ازدواج فقط یه امر شرعی نیست یه قرارداد مدنی هم هست حقوقی داره مالی داره اجتماعی داره وقتی ثبتش نکنی همسر آینده‌ات از هیچ حمایتی برخوردار نیست اون شب تا صبح به حرف‌های اون وکیل با تجربه فکر کردم گفتم چطور ممکنه دختری که من عاشقشم اگه بلایی سرم بیاد نتونه حتی ثابت کنه زنم بوده اگه بچه‌دار شدیم بچه‌مون بی‌هویت می‌مونه اگه دعوایی شد چی با خودم گفتم دین که نمی‌گه حق مردم ضایع شه دین که نمی‌گه مسئولیت شرعی کافی باشه و قانون نادیده گرفته بشه فرداش دوباره تماس گرفتم گفتم خانم وکیل من می‌خوام همه چیز شرعی و قانونی باشه کمکم کنین پرونده ثبت ازدواج رو شروع کنم از طریق وکیل تهران راه افتادیم مدارک لازم رو گرفتیم رفتیم محضر با رضایت خانواده دختر همه چیز رو رسمی کردیم الان همسرمه هم شرعی هم قانونی این تجربه باعث شد بفهمم حتی به‌عنوان یه طلبه باید از مشاوره حقوقی کمک بگیرم باید بدونم قانون جمهوری اسلامی ایران بر پایه اسلامه و در خیلی از موارد مکمل احکامه نه مقابل اون حالا اگه کسی از طلبه‌ها یا جوونا بیاد و بگه ثبت لازم نیست می‌گم حرف‌تو قبول دارم اما فقط تو دایره فقه نذار همه‌چی رو مشورت کن با یه وکیل باسواد که از حقوق زن و مرد و بچه توی قانون خبر داره من الان طلبه‌ای‌ام که هم چکیده کتب فقهی رو خونده و هم از راهنمایی یه وکیل با تجربه بهره گرفته و به چیزی رسیده که آرامش در زندگی می‌ده از سایت وکیل‌تل ممنونم از مقاله‌های شفافش از مشاورای دلسوزش و از اون وکیل پایه یک دادگستری که راه و رسم قانونی بودن عشق رو یادم داد


بی بی زهرا

اسم من زهراست ولی تو محل همه صدام می‌کنن بی‌بی‌زهرا هفتادوپنج سالمه و بیشتر عمرمو با علی گذروندم مردی که زمان جنگ باهام عقد کرد توی یک مراسم ساده با چندتا شاهد ولی اون زمان نه مدرک عقدنامه‌ای گرفتیم نه توی ثبت احوال چیزی ثبت شد چون می‌گفتن جنگه وقت این کارا نیست علی رفت جبهه و برگشت یه بار هم ترکش خورد بعدش دیگه دل کار نداشت ولی باز نشست سر زمین رفت کارگری بچه‌دار شدیم سه‌تا دختر دوتا پسر همه رو با زحمت بزرگ کردیم بدون اینکه هیچ‌کسی بپرسه ثبت رسمی کردی یا نه انگار رسمیت فقط مال شهرنشین‌ها بود چند سال پیش علی فوت کرد سکته زد جلوی چشمم و دیگه بلند نشد من موندم و یه گونی خاطره با پنج تا بچه و یه قلب پر از حسرت رفتم کمیته امداد گفتم مستمری شوهرم چی می‌شه گفتن اسم شما تو شناسنامه‌اش نیست ثبت رسمی ندارین یعنی از نظر قانون زن و شوهر نبودین اون شب تا صبح خوابم نبرد بغض تو گلوم گیر کرده بود گفتم نکنه واقعا زندگی‌مون فقط یه بازی بوده با دخترم نشستم اینترنتو زیر و رو کردیم تا رسیدیم به مقاله‌ای تو سایت وکیل‌تل که نوشته بود مردی که ازدواج دائم کنه و ثبت نکنه مجرمه و زن حق داره با مدارک و شهادت بره دادگاه تا اثبات کنه همسر قانونی اون مرد بوده اونجا فهمیدم حتی بعد از مرگ علی هم راهی هست که بگم زن اون مرد بودم که از دل و جونم واسه‌اش گذاشتم فرداش با کمک دخترم زنگ زدیم برای مشاوره حقوقی گفتن وکیلی در تهران هست که پرونده‌های مشابه زیاد داشته و با تجربه‌ست وقتی وکیل پایه یک دادگستری از اون طرف خط گفت مادرجان نترس تو هم حق داری دستام لرزید ولی تو دلم یه چیزی روشن شد مدارک جمع کردیم عکسای قدیمی فیش‌های نان و برنج نامه‌هایی که علی برام نوشته بود حتی عروسی‌مون رو فیلم داشتن بردیم دادگاه خانواده وکیل باسواد و صبوری که گرفته بودیم با احترام و دقت همه چیز رو توضیح داد قاضی پرسید چرا ثبت نکردین گفتم تقصیر ما نبود جنگ بود نداری بود نادانی بود بعد چند جلسه بالاخره دادگاه رأی داد که رابطه ما اثبات شده و من می‌تونم درخواست ثبت واقعه و بعدش هم دریافت مستمری کنم اون روز وقتی از دادگاه اومدم بیرون دستمو گذاشتم رو سینه‌ام و گفتم علی جون دیدی بالاخره تونستم ثابت کنم زن تو بودم اگه اون مقاله نبود اگه اون وکیل تهران نبود که مثل پسر خودم حواسش به همه چیز بود شاید تا آخر عمرم با یه دل شکسته می‌مردم حالا به هر زنی که شوهرش بهونه میاره برای ثبت نکردن ازدواج می‌گم نذار این قصه مال تو هم بشه چون وقتی زنی به سن من می‌رسه فقط دنبال یه تکه نون و یه تکه عزته و به جوونا هم می‌گم عشق بی‌سند یه روزی از چشم قانون می‌افته سایت وکیل‌تل فقط یه سایت نیست برام مثل یه تکیه‌گاه شد جایی که صدامو شنیدن جایی که حقمو بهم برگردوند


اشکان

من اشکانم اهل تهرانم بیست‌وسه سالمه اما تا نوزده‌سالگی هیچ‌وقت تو مدرسه عادی درس نخوندم نمی‌تونستم توی کنکور ثبت‌نام کنم نمی‌تونستم حساب بانکی باز کنم حتی نمی‌تونستم با یه گوشی معمولی سیم‌کارت فعال کنم چون یه چیزی نداشتم که همه دارن یه شناسنامه وقتی بچه بودم فکر می‌کردم مامانم داره شوخی می‌کنه که می‌گه کارای اداری‌ات سخت شده بزرگ‌تر که شدم فهمیدم یه راز تلخ پشت همه این پنهان‌کاری‌هاست پدر و مادرم تو یه مراسم خصوصی صیغه دائم خونده بودن ولی هیچ‌وقت توی محضر رسمی ازدواجشونو ثبت نکردن اون موقع شاید فکر می‌کردن عشق برای ساختن یه خانواده کافیه یا شاید ترسیدن از حرف مردم یا مخالفت خانواده‌ها یا اصلاً نمی‌خواستن دردسر مالی ثبت ازدواج رو داشته باشن ولی نتیجه‌ش این شد که من توی شناسنامه هیچ‌کس نبودم توی مدرسه خاص درس خوندم اسمم رو از سر لیست حذف می‌کردن هر جا می‌رفتم باید توضیح می‌دادم که چرا هیچ‌وقت اسمم توی سامانه ثبت احوال نیست وقتی نوزده سالم شد دیگه طاقت نیاوردم شروع کردم تو اینترنت گشتن دنبال راه‌حل رسیدم به مقاله‌ای در سایت وکیل‌تل با عنوان مجازات ثبت نکردن ازدواج دائم اولش فکر کردم اینم یه متن تکراریه ولی وقتی خوندم دیدم یه نقطه روشنه برام مقاله دقیق توضیح داده بود که این کار جرم محسوب می‌شه و حتی اگر سال‌ها بگذره امکان پیگیری وجود داره اون مقاله گفت که باید با یه وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنم همون لحظه شماره مشاوره حقوقی رایگان رو گرفتم صدای یه وکیل با تجربه از اون‌طرف خط اومد گفت اشکان جان نگران نباش تو راه داری تو قانون تنها نیستی با راهنمایی اون وکیل باسواد از تهران مدارک مادرم رو جمع کردیم پیام‌های قدیمی پدرم رو درآوردیم شهود پیدا کردیم حتی فیش‌هایی که برای خرج عروسی داده بودن رو به عنوان مدرک آوردیم وکیل پرونده رو دقیق تنظیم کرد برد دادگاه خانواده دفاع کرد گفت این پسر حاصل یه ازدواج دائمه که فقط ثبت نشده حالا داره بی‌هویت زندگی می‌کنه قاضی که اولش خیلی سخت‌گیر بود کم‌کم نرم شد گفت اگر بتونین ازدواج رو اثبات کنین می‌شه درخواست صدور شناسنامه داد هفت ماه طول کشید پر از استرس پر از مراجعه به دادگاه ولی آخرش تونستم درخواست شناسنامه بدم باورم نمی‌شد وقتی افسر ثبت احوال گفت اسم پدرت چی باشه اشک تو چشمام جمع شد الان من یه جوونم که دارم واسه کنکور درس می‌خونم آرزوی دانشگاه دارم آرزوی زندگی طبیعی فقط به خاطر یه مشاوره حقوقی درست فقط چون یه وکیل تهران بود که به حرفام گوش داد و باورم کرد می‌خوام به همه پدر و مادرایی که عاشقن ولی ثبت رسمی ازدواجو شوخی گرفتن بگم شما دارین آینده بچه‌تونو نابود می‌کنین می‌خوام به هر کسی که فکر می‌کنه قانون فقط واسه آدمای پولداره بگم که یه مشاوره حقوقی ساده می‌تونه دردی رو دوا کنه که سال‌ها خونه دل خوردین سایت وکیل‌تل فقط یه مقاله نبود برای من مثل یه پل بود از دنیای تاریک بی‌هویتی به سمت روشنایی


سیروس

من سیروس‌ام شصت‌وهشت ساله بازنشسته دادگاه خانواده تهران و شاید باور نکنین ولی هنوز صدای گریه اون زن رو یادمه که توی زمستون هشتادوهفت با دو تا بچه‌ش توی سالن دادگاه نشسته بود و می‌گفت آقای قاضی این مرد گفت شوهرمه اما اسمم هیچ‌جا ثبت نیست اون روزا ثبت نکردن ازدواج یه معضل ساکت بود کسی درست نمی‌فهمید که یه کاغذ رسمی چطور می‌تونه این‌همه تفاوت ایجاد کنه ولی من چون تو بایگانی بودم و از همه چیز خبر داشتم می‌دیدم چطور زنا میان می‌رن چطور زجه می‌زنن که چرا قانون ازشون محافظت نمی‌کنه وقتی یه برگه ندارن که ثابت کنن زن اون مرد بودن یادم نمی‌ره مردی که با خونسردی می‌گفت صیغه‌اش بوده اما چون ثبت نکرده پس زن شرعی حساب نمی‌شه دادگاه هم مونده بود که چطور بدون سند رسمی رسیدگی کنه و فقط یه وکیل پایه یک دادگستری تونست با استناد به شهادت شهود و قرائن قانونی، قضیه رو یه قدم جلو ببره حالا که دستم به کار دیگه‌ای نمی‌ره فقط گاهی می‌شینم و مقاله می‌خونم تا از قافله دنیا عقب نیفتم و چند شب پیش رسیدم به مقاله‌ای تو سایت وکیل‌تل درباره مجازات ثبت نکردن ازدواج انقدر دقیق نوشته بود که گفتم کاش اون موقع این متن دست اون زنا بود کاش اون موقع همچین جایی برای مشاوره حقوقی بود الان مردم راحت‌ترن اینترنت دارن گوشی دارن می‌تونن یه کلیک کنن و برسن به یه وکیل باسواد که بلد باشه از راه دور هم راهنماییشون کنه یادمه یه پرونده بود یه دختر دانشجوی شهرستانی با پسر تهرانی عقد کرده بودن اما پسر زیرش زده بود و چون رسمی نکرده بود دختر داشت از ترس آبرو خفه می‌شد فقط با کمک یه وکیل تهران که با تجربه بود تونستن اثبات کنن که صیغه دائم بوده و قصد ثبت وجود داشته من دیگه وکیل نیستم کارشناس نیستم فقط یه شاهد خاموشم که عمری از پشت میز بایگانی دادگاه دید چی گذشت و حالا می‌خوام به هر دختر و زنی که اینو می‌خونه بگم اگه هنوز ازدواجت ثبت نشده اگه فکر می‌کنی عشق کافیه اگه می‌گی خودش آدم خوبیه باور کن یه روز می‌رسی به جایی که فقط اون یه برگ عقدنامه می‌تونه نجاتت بده و اگر نداریش الان وقتشه از طریق همین سایت وکیل‌تل یه مشاوره حقوقی بگیری با یه وکیل با تجربه حرف بزنی و ببینی کجا ایستادی تو این سن یاد گرفتم که ترسیدن از قضاوت مردم بدتر از قضاوت قاضیه چون قاضی حداقل انصاف داره ولی مردم نه من اومدم اینو بنویسم که شاید صدای خیلی از اون زنا باشم که اون روزا صداشون شنیده نشد و شاید امروز با یک مشاوره بتونی از حق خودت دفاع کنی


ملیکا

اسمم ملیکاست هجده سالمه و توی یکی از روستاهای اطراف نور زندگی می‌کنم شاید اگه کسی از بیرون به من نگاه کنه فکر کنه یه دختر آروم ساده و ساکتم که چیزی از دنیا نمی‌فهمه ولی حالا که دارم اینو می‌نویسم با تمام وجود می‌فهمم که فهمیدن و نترسیدن چقدر می‌تونه سرنوشت آدمو عوض کنه وقتی شانزده سالم بود پدرم منو مجبور کرد که به صیغه یکی از آشناهای خانوادگی دربیام مردی که سنش دو برابر من بود و فقط می‌خواست یه زن توی خونه داشته باشه که ازش حرف‌شنوی داشته باشه می‌گفتن هنوز عقد رسمی نمی‌کنیم چون شرایط مالی مرد خوب نیست یا چون نمی‌خوایم توی فامیل حرف دربیاد و من مثل عروسک حرف گوش کردم مثل هزاران دختر دیگه که توی سکوت به اجبار بله می‌گن دو سال گذشت اون مرد هر روز بدتر می‌شد پرخاشگر بی‌رحم بی‌احساس حتی یه بار که گفتم چرا عقدو ثبت نمی‌کنی گفت لازم نیست تو زن منی همین که هست تا یه روز که یه گوشی دستم اومد و توی اینترنت سرچ زدم ثبت ازدواج صیغه و اونجا رسیدم به مقاله‌ای توی سایت وکیل‌تل درباره مجازات ثبت نکردن ازدواج دائم انقدر واضح نوشته بود که یه تلنگر بزرگ بهم خورد نوشته بود اگر صیغه دائمی باشه و مرد اون رو ثبت نکنه و زن آسیب ببینه این کار جرم محسوب می‌شه تازه فهمیدم قانون هم گاهی می‌تونه طرف دخترای ساده‌ای مثل من باشه از همونجا شماره مشاوره حقوقی سایت رو گرفتم زنگ زدم با بغض حرف زدم گفتم حتی بلد نیستم درست بگم ولی فقط می‌دونم این چیزی که توش هستم درست نیست اون طرف خط یه وکیل پایه یک دادگستری با صدای آروم و مهربون حرف زد گفت دخترم قانون با توئه فقط باید بتونی مدارکتو جمع کنی گفت یه وکیل باسواد و با تجربه از خود مازندران هست که پرونده‌های شبیه تو رو داره پیگیری می‌کنه از اون روز مسیرم عوض شد شروع کردم به جمع‌کردن مدارک صیغه‌نامه‌ای که پدرم با دست خودش نوشته بود پیام‌هایی که مرده بهم داده بود حتی صدای تهدیدهاش که گفته بود اگه حرفی بزنی می‌فرستمت خونه بابات وکیل مازندران همه چیزو دسته‌بندی کرد برام شکایت تنظیم کرد بردم دادگاه با همه ترسم با همه تپش قلبم جلو قاضی وایسادم و گفتم من دیگه نمی‌خوام کسی برام تصمیم بگیره من خودم فهمیدم حق چیه و ناحق چیه قاضی با دقت گوش کرد و گفت اگه مدارک نشون بده که صیغه دائم بوده و طرف ثبت نکرده این مرد باید پاسخگو باشه دادگاه هنوز تموم نشده ولی همین که تونستم بیام و حرف بزنم خودش برام یه پیروزیه اون وکیل با تجربه هنوزم کنارمه هر بار می‌خوام جا بزنم بهم می‌گه ملیکا تو خیلی قوی‌ای بیشتر از چیزی که فکر می‌کنی به دخترایی مثل خودم می‌گم حتی اگه توی دورافتاده‌ترین روستا باشی حتی اگه هیچ‌کس حرفتو باور نکنه اینترنت الان صدای توئه فقط کافیه مشاوره حقوقی بگیری و قدم اول رو برداری ممنونم از وکیل‌تل که مقاله‌ش جرقه روشنی توی شب تاریک زندگی من شد ممنونم از اون وکیل مازندران که فقط وکیل نیست برای من انگار مادر دومه که هوامو داره


زهرا

من زهرا هستم اهل ساری چهل‌و‌دو سالمه و وقتی اینو می‌نویسم هنوز دستام می‌لرزه چون دارم از زندگی‌ای می‌گم که به خیال خودم بیست سال با عشق ساختم اما حالا فهمیدم اصلاً قانونی وجود نداشته که پشت من باشه چون مردی که شوهرم بود ازدواجمونو ثبت نکرده بود بیست سال پیش وقتی فقط بیست‌ودو سالم بود عاشق شدم گفتن که چون فعلاً شرایط عقد رسمی نداره صیغه بخونیم خانواده‌ام هم سخت‌گیر نبودن گفتم مهم دلمه نه دفتر خونه گفت بعداً همه‌چی رو رسمی می‌کنیم اول بذار بریم سر خونه زندگی سال‌ها گذشت دوتا بچه آوردم خونه ساختم صبر کردم تو تنگناها موندم هر بار گفتم حالا دیگه وقتشه ثبت کنه اما یا گفت وکیل گرونه یا گفت مشکل مالیاتی داره یا گفت نمی‌خواد سر وصدا راه بیفته منم زن بودم ساده بودم عاشق بودم اما یه روز فهمیدم که داره خیانت می‌کنه تلفنشو چک کردم دیدم اسم یکی دیگه توی گوشیشه اول فکر کردم شوخی می‌کنه ولی وقتی رفتم و دیدم واقعاً توی محضر عقد کرده و تازه اون عقد رسمی بود دنیا روی سرم خراب شد رفتم پیش یه دوست قدیمی اون گفت تو باید بری پیش یه وکیل گفت برو سراغ وکیل مازندران و بپرس آیا می‌شه چیزی رو اثبات کرد که توی هیچ دفتری نوشته نشده از طریق گوگل رسیدم به سایت وکیل‌تل مقاله‌ای خوندم درباره جرم ثبت نکردن ازدواج دائم انقدر دقیق و دلسوزانه نوشته شده بود که حس کردم بالاخره یکی منو می‌فهمه شماره مشاوره حقوقی رو گرفتم و اون روز برای اولین بار یه وکیل پایه یک دادگستری باهام حرف زد گفت زهرا جان تو قربانی‌ای ولی قانون کنارت وایساده گفت باید صیغه‌نامه داشته باشی و شهادت و مدارک گفت اگه بتونیم اثبات کنیم که ازدواج دائمی بوده و شرایط ثبت الزام‌آور وجود داشته اون وقت می‌تونی ازش شکایت کیفری هم بکنی وکیل باسواد و با تجربه‌ای بود اهل ساری نبود ولی گفت از راه دور هم می‌تونه کمکم کنه مدارک رو جمع کردیم پیام‌ها رو چاپ کردیم حتی صدای خودش که قول عقد رسمی داده بود رو به‌عنوان مدرک صوتی دادیم دادگاه اول شوکه بود اما وقتی دفاعیات اون وکیل مازندران رو شنید قاضی گفت این مرد باید پاسخگو باشه نه فقط از نظر مالی بلکه از نظر کیفری برای منی که تمام عمرم بین آشپزخونه و بچه و ترس گذشت اون دادگاه مثل اولین قدم به آزادی بود حالا دیگه می‌دونستم من فقط یه زن ساده نیستم من کسی‌ام که قانون بهش حق داده من کسی‌ام که می‌تونه انتخاب کنه از خودش دفاع کنه اون مرد حالا با حکم دادگاه مواجهه و وکیل با تجربه‌ام هنوز کنارمه تا مهریه و حقوق عقب‌افتاده منو هم بگیره من به همه زنایی که این کامنتو می‌خونن می‌گم نترسین اگر حس می‌کنین ازدواجتون رسمی نیست اگر شک دارین اگر طرف مقابل بهونه میاره حتماً مشاوره حقوقی بگیرین حتی اگر یک بار حتی اگر با یه سوال کوچیک سایت وکیل‌تل و اون مقاله نجاتم داد چون چشممو باز کرد به حقی که داشتم و سال‌ها بهش بی‌توجهی کردم


شبنم

اسم من شبنمه اهل تهرانم و حالا که دارم این کامنتو می‌نویسم بغضی توی گلومه که از سال‌ها پیش جا مونده بغضی از یه زندگی که فکر می‌کردم واقعی بود اما فقط یه سایه بود یه تئاتر پر زرق و برق که پشت پرده‌اش هیچ چیز واقعی نبود وقتی ۲۳ سالم بود با مردی آشنا شدم که همه چیزش برام مثل رویا بود خوش‌برخورد بود مهربون بود خانوادش هم تایید می‌کردن گفتیم فعلاً صیغه بخونیم تا مقدمات عقد رسمی جور بشه من ساده دلخوش بودم به اون لحظه‌هایی که می‌گفت تویی که من همیشه دنبالش بودم اما هر بار که حرف از ثبت ازدواج می‌شد یه بهانه می‌آورد یه روز گفت هنوز کارت ملی جدید نگرفته یه روز گفت باید وام بگیرم یه روز گفت صبر کن تا مراسم آبرومند باشه کم‌کم شک کردم یه بار رفتم دفتر خدمات قضایی مشورت بگیرم منشی اونجا یواشکی گفت دختر جون برو با یه وکیل مشورت کن این بوی خوبی نمی‌ده همون روز با سایت وکیل‌تل آشنا شدم توی مقاله‌شون نوشته بود که اگر ازدواج دائم ثبت نشه و زن باردار بشه یا شرط ضمن عقد ثبت رسمی باشه، ثبت نکردن جرم محسوب می‌شه اون موقع هنوز نمی‌دونستم حتی می‌تونم ازش شکایت کنم با ترس و دلهره با شماره مشاوره حقوقی تماس گرفتم صدای اون خانم وکیل پایه یک دادگستری مثل صدای نجات بود گفت همه چی باید ثبت بشه گفت قانون پشتته گفت اگر ثابت کنی عقد دائم بوده می‌تونی حکم بگیری حس عجیبی داشتم هم ترس هم امید اولین بار بود که حس کردم یه وکیل باسواد و وکیل با تجربه طرف منه نه اون مردی که فقط بازیگر یه نمایش بود اون وکیل تهران برام متن شکواییه تنظیم کرد گفت مدارک و پیام‌ها و شهادت‌ها رو جمع کن توی دادگاه هم کمکم کرد انقدر حرفه‌ای و منطقی حرف زد که قاضی به وضوح متعجب بود که یه دختر به این جوونی چطور تونسته اینقدر آگاهانه عمل کنه در نهایت دادگاه حکم داد که اون آقا به جرم عدم ثبت ازدواج دائم باید جریمه بده و حتی تهدید به حبس شد الان بعد از دو سال وقتی به عقب نگاه می‌کنم می‌فهمم اگر اون روز مشاوره حقوقی نمی‌گرفتم شاید هنوزم توی سردرگمی بودم شاید هنوزم اسمم همسر بود ولی فقط روی زبان نه توی شناسنامه نه توی قانون اون روزهایی که با اون وکیل تماس می‌گرفتم حس می‌کردم صدای خودمه که بالاخره شنیده می‌شه من توی این مسیر فهمیدم قانون فقط وقتی کنارت می‌ایسته که خودت بخوای که دنبالش بری که از حق خودت نگذری الان به همه دخترایی که بهم پیام می‌دن یا ازم کمک می‌خوان فقط یه جمله می‌گم اول از همه با یه وکیل با تجربه حرف بزن حتی اگه فکر می‌کنی هنوز زوده حتی اگه می‌خوای دل به رابطه بدی بدون که قانون برای تو هم حقی قائل شده فقط باید بلد باشی ازش استفاده کنی به نظر من سایت‌ وکیل‌تل نعمته چون مشاوره حقوقی رو در دسترس همه گذاشتن دیگه بهونه‌ای نمی‌مونه برای بی‌خبری برای فریب خوردن


فریبرز ذوالفقاری

عقد نکاح یکی از موارد توصیه شده در شریعت بوده که مردان و زنان بالغ را به ازدواج تشویق می‌کند. جاری شدن عقد هم به دو صورت دائم و موقت است. در هر دو حالت دائم و موقت، ازدواج باید در یک دفتر رسمی ثبت شود. در صورتی که فردی بعد از جاری شدن عقد، طی 20 روز ازدواج خود را ثبت نکند، مرتکب جرم شده است. طبق قوانین اسلامی، مردان باید بعد از عقد نکاح دائم، ازدواج خود را در یک دفترخانه ازدواج رسمی ثبت کنند. این قانون در سال 75 تصویب شده و طبق آن اگر مرد این ثبت را انجام ندهد، زن می‌تواند از او شکایت کند


محمد حسین انصاری مهیاری

درود بر شما در خصوص ثبت ازدواج چنانچه ازدواج ثبت نگردد شرایطی به نوع عقد دائم و موقت دارد و در عقد دائم ثبت ازدواج الزامی است ولیکن در مورد عقد نکاح موقت در ۳ حالت بارداری شرط ضمن عقد و توافق طرفین ثبت ازدواج الزامی است و جالب است که در صورت عدم ثبت ازدواج فقط برای مرد مجازات دارد و مجازات شامل زوجه نمیباشد و عدم ثبت میتواند مشکلاتی را در پی خواهد داشت مانند طریقه درخواست مطالبه مهریه و یا تولد طفل که پیشنهاد میشود حتما ازدواج ثبت گردد با تشکر


سپیده کرمی

باسلام،نهاد خانواده دارای اهمیت بسیار زیادی می باشددر سیستم حقوقی ما چنانچه ازدواجی بین زن و مرد شکل گیرد ثبت آن ضروری است و قانونگذار این اجبار و ضرورت را تا آنجایی پیش برده است که عدم ثبت آن را جرم نیز دانسته است ودر قانون مجازات اسلامی در ماده ۶۴۵ ق.م.ا و ماده ۴۹ ق.حمایت ازخانواده این مسئله جرم انگاری شده است البته نکاح موقت یا همان صیغه نیز تابع موازین شرعی و مقررات قانون مدنی است و ثبت آن در موارد زیر الزامی است:۱. باردار شدن زوجه۲. توافق طرفین۳. شرط ضمن عقد.


Mohamad sheykhi

طبق قوانین ازدواج، در ابتدا تنها ثبت ازدواج دائم برای مردان الزام داشت و مرد را موظف می کرد که در صورت ازدواج دائم، ظرف مدت معلوم ثبت ازدواج که برابر با بیست روز می باشد، به ثبت نمودن امر نکاح دائم اقدام نماید. پس از آن در قانون گذار در قوانین مصوب سال ۱۳۷۵ مجازات اسلامی عدم ثبت واقعه ازدواج دائم را جرم تلقی کرده و به موجب ماده ۶۴۵ زوج وظیفه ثبت عقد دائمی را عهده دار می شد و در صورت ثبت نکردن نکاح، زوجه می توانست به جرم عدم ثبت واقعه ازدواج از وی شکایت کند. در سال ۱۳۹۱ با به تصویب رسیدن قانون حمایت از خانواده و با توجه به اهمیت بقای نهاد خانواده و حمایت نمودن از این نهاد، در ماده ۴۹ آن، ثبت نکردن ازدواج دائم توسط مرد جرم انگاشته می شود و برای آن مجازات نیز تعیین شده است. بر مبنای ماده ای که در بالا مطرح شد در قوانین حمایت از خانواده، ماده ۶۴۵ قانون مجازات اسلامی که پیش تر ذکر شد، نسخ گردیده است. بر اساس مطالب ذکر شده و ماده نام برده، به منظور محفوظ ماندن کیان خانواده و حفظ بقای ساختار خانواده، ثبت کردن امر ازدواج دائم، طلاق و رجوع بر پایه مقررات الزامی خواهد بود. در صورت این که مردی اقدام به ازدواج طلاق یا رجوع نماید، بدون ثبت نمودن آن در دفاتر رسمی، به مجازات محکوم خواهد شد. لذا می توان گفت علاوه بر پیش بینی مجازات برای جرم عدم ثبت واقعه ازدواج، در ثبت نمودن طلاق نیز الزام وجود خواهد داشت. مجازات مرد به خاطر ثبت ننمودن واقعه نکاح دائم، تابع قوانین حمایت خانواده می باشد


محسن حاجی آبادی

 به طور کلی دادگاه خانواده یک دادگاه صلاحیت‌دار و مرجع صالحی برای ملزوم نمودن مرد برای ثبت واقعه طلاق است. از طرفی، طبق نظر اکثر افراد، دادگاه صالح برای رسیدگی به مجازات عدم ثبت ازدواج، با توجه به ماده ۴۵ قانون حمایت از خانواده، دادگاه کیفری است


بهنام رحمانی فرد

باسلام یکی از موضوعاتی که بعد از جاری شدن صیغه نکاح اهمیت دارد ثبت آن در دفاتر ازدواج باشد که در صورت عدم ثبت آن مجازاتی مطابق قانون برای مرد در نظر گرفته شده است که این مجازات ممکن است جزای نقدی یا حبس باشد،اما نکته ای که در اینجا حائز اهمیت است این است که ازدواجی که ثبت نشده است از لحاظ شرعی صحیح می باشد اما عدم ثبت آن مطابق قانون مدنی مجازاتی به همراه دارد،آنچه گفته شد مربوط به عقد دائم بود اما در عقد موقت نکاح در صورت به وجود آمدن شرایطی نیاز به ثبت دارد از جمله آنکه شرط ضمن عقد شده باشد یا اینکه زوجه باردار شده باشد و...


سعید ربیعی

باسلام اهمیت ثبت ازدواج دارای اهمیت است که برای عدم ثبت ازدواج و مردی که ثبت ازدواج قانون بر عهده و است مجازات در نظر گرفته است که در قانون مجازات اسلامی جرمی به نام ازدواج در نظر گرفته شده و بر این اساس است که قانون اشعار داشته مرد باید ظرف بیست روز از تاریخ وقوع عقد نسبت به ثبت آن اقدام نماید که البته امروز این وظیفه بر عهده دفاتر ازدواج و طلاق بوده و خود این دفاتر این عقد را به صورت رسمی ثبت خواهد نمود و علت قانونی بودن این کار پیامدهای منفی آن برای زن و نیز برای فرزند حاصل از آن ازدواج خواهد بود تا قانون بتواند مردم را موظف به حمایت از خانواده و نیز مسئولیت پذیر به نماید


محسن جعفری

در ازدواج موقت تحت شرایطی مرد موظف به ثبت واقعه میگردد که عبارتند از توافق ضمن عقد طرفین و یا بارداری زوجه و همچنین در صورتی که پس از عقد زوجین به این توافق برسند که واقعه نکاح موقت را ثبت نمایند و در صورت عدم ثبت با مجازاتهای مطلب نگارش یافته مواجه میگردند


بشیر علی پاریاد

با سلام . بر خلاف ازداج دایم در ازدواج موقت نیازی به ثبت ازدواج نیست مگر بر اساس شرایطی که قانون وضع کرده که اگر زوج ثبت نکند مجازات خواهد شد . شرایط الزامی ثبت ازدواج موقت به چند مورد می رسند که برای مثال یکی از شرایط بارداری زوجه است .


ثبت دیدگاه شما

فرم درخواست مشاوره حقوقی

مطالب مرتبط

شکایت از همسر بابت تهدید و ضرب و جرح

خشونت خانگی، هرچند پنهان، یکی از شایع ترین و پیچیده ترین مشکلات اجتماعی در ایران

وکیل نفقه و حضانت مازندران

حقوق خانواده و مسائل مرتبط با نفقه و حضانت، از پیچیده ترین و حساس ترین موضوعات د

مشاوره حقوقی خانواده مازندران

خانواده بنیان اصلی جامعه محسوب می شود و حفظ آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ام

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت