حقوق زن در دعاوی خانواده

حقوق زن در دعاوی خانواده

حقوق زن در دعاوی خانواده

انعقاد عقد نکاح، باعث به وجود آمدن حقوقی برای دو طرف می‌شود. دین اسلام به تک تک این حقوق اشاره کرده و قانونگذار نیز با توجه به آن ها قوانینی تالیف کرده است. برخی از حقوق زن و مرد شناخته شده‌تر هستند و تقریبا تمام افراد به محض وقوع عقد ازدواج به آن ها عمل می‌کنند. اما از طرف مقابل برخی از این حقوق و وظایف زن و شوهر در برابر یکدیگر نیز ناشناخته هستند و بسیاری از افراد فقط در زمان وقوع مشکلات، مثل بروز دعاوی خانوادگی است که از آن ها مطلع می‌شوند. موسسه حقوقی وکلای تلفنی درباره هر دو گروه از این حقوق و وظایف توضیحات کافی را در اختیار شما عزیزان قرار داده است. در این مقاله نیز قصد دارد در رابطه با حقوق زن در قانون ایران و دعاوی خانواده صحبت کند. اطلاع یافتن از این حقوق بر هر فردی که تابعیت ایران دارد و طبق قوانین ایران زندگی می‌کند، لازم و ضروریست. بنابراین توصیه می‌کنیم حتما تا انتهای این مقاله با موسسه حقوقی وکلای تلفنی همراه باشید، حتی اگر با همسر خود دچار مشکل نشده اید و زندگی آرام و خوبی دارید!

 

هزینه مشاوره حقوقی

اجرت المثل ایام زوجیت چیست؟

بسیاری از افراد از حقوق زن فقط مهریه و نفقه را جزو حقوق مالی می‌دانند. در حالی که وقوع عقد نکاح باعث به وجود آمدن سه نوع حق مالی برای زوجه می‌شود که این حقوق عبارتند از؛ 1. مهریه 2. نفقه 3. اجرت المثل.
درباره مهریه و نفقه مفصلا در مقالات دیگر صحبت کرده ایم پس برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آن ها، به مقالات دیگر موجود در سایت مراجعه نمایید. اما اجرت المثل ایام زوجیت در اصل هزینه انجام کارهای منزل است که مرد باید به زن بپردازد.به عبارت دیگر زن می‌تواند در قبال کارهایی که در خانه شوهر انجام می‌دهد، مثل آشپزی کردن، ظرف شستن، شیر دادن به بچه و ... از شوهر خود مزد بگیرد. این مزد که در صورت مطالبه زن، شوهر باید بپردازد همان اجرت المثل ایام زوجیت است.

حق حبس در چه زمانی مطرح می‌شود؟

حق حبس یکی دیگر از حقوق زن محسوب می‌شود که اکثر خانم ها از آن بی خبرند! قانونگذار در ماده 1085 قانون مدنی بیان می‌کند: " زن می‌تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند، مشروط بر اینکه مهر او حال باشد." همانطور که دین اسلام و قانون ایران وظایفی برای زوج در مقابل زوجه در نظر گرفته اند، وظایفی هم برای زوجه در برابر زوج قرار داده اند. اما در صورتی که مهریه زوجه حال باشد (برای پرداخت آن مهلت تعیین نشده باشد) و زوج از پرداخت آن امتناع ورزد، زوجه می‌تواند به وظایف خود در برابر زوج عمل نکند. این حق همان حق حبس است که البته شرایط خاص خود را دارد. به طور مثال یکی از شرایط استفاده از حق حبس، به موجب ماده 1086 قانون مدنی این است که زن تا زمانی که وظایف خود در مقابل شوهر را انجام نداده، حق استفاده از حق حبس را دارد. به طور مثال زنی که با اختیار و خواست خود تمکین کرده، الان پس از گذشت چند سال یا چند ماه از زندگی مشترک دیگر نمی‌تواند از حق حبس بهره‌مند شود.

 

زن در چه شرایطی می‌تواند برای مطالبه مهریه اش اقدام کند؟

مهریه یکی دیگر از حقوق زن برعهده شوهر است که در دسته حقوق مالی قرار می‌گیرد. مهریه با توجه به نحوه پرداخت یا مطالبه به دو دسته تقسیم می‌شود؛

  • مهریه عندالاستطاعه: در این حالت زن نمی‌تواند مهریه را مطالبه کند. بلکه مرد باید زمانی که استطاعت مالی دارد، مهریه زن را بپردازد.
  • مهریه عندالمطالبه: در این حالت مرد باید به محض مطالبه مهریه از جانب زن، آن را بپردازد.

حال اگر مهریه زوجه از نوع عندالمطالبه باشد، او تحت هر شرایطی می‌تواند مهریه اش را مطالبه کند. البته در مهریه عندالاستطاعه هم اگر مرد از نظر مالی توان پرداخت داشته باشد و نپردازد، زن می‌تواند آن را مطالبه کند. اما در هر حالت مهریه که از مهمترین حقوق زن است، تحت هیچ شرایطی ساقط نمی‌شود مگر در صورت بخشش و گذشت خودش.

حق نفقه و ارث زوجه در عقد موقت

نفقه نیز از دیگر حقوق زن به حساب می‌آید که از اهمیت زیادی برخوردار است. اما نکته مهم این که این حق فقط مختص عقد ازدواج دائم است و در عقد ازدواج موقت، چنین حقی برای زن در نظر گرفته نمی‌شود. یعنی در عقد موقت، مرد در قبال نفقه زن هیچ تکلیف و وظیفه‌ای ندارد. همچنین به موجب ماده 940 قانون مدنی، طرفین در ازدواج موقت از یکدیگر ارث نمی‌برند. پس با این که حق ارث یکی از حقوق زن است اما این حق نیز مثل نفقه فقط منحصر در ازدواج دائم می‌باشد نه موقت.

حق تنصیف چیست؟

حق تنصیف نیز از دیگر حقوق زن است که به نوعی در زیر مجموعه حقوق مالی قرار می‌گیرد. طبق این حق، زن می‌تواند خواستار نصف کردن اموال شوهر خود باشد. البته فقط اموالی که در طول زوجیت تحصیل شده، نه همه اموال وی. حق تنصیف اموال هم مثل بسیاری از حقوق زن و شوهر، پیچیدگی ها و شرایط خاص خود را دارد. برای اطلاع از این شرایط می‌توانید مقاله تالیف شده با این مضمون که در وب سایت موسسه حقوقی وکلای تلفنی قرار داده شده را مطالعه نمایید. همچنین می‌توانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان و ارتباط با وکلای موسسه، از این شرایط مطلع شوید.

 

وکیل طلاق

در چه مواردی زن حق طلاق دارد؟

وکالت در طلاق، عدم پرداخت نفقه از جانب زوج، عسر و حرج زوجه در زندگی مشترک، غیبت بیش از چهار سال زوج از جمله مواردی هستند که حق طلاق را برای زن ثابت می‌کنند. بنابراین حق طلاق زوجه با این که یکی از حقوق زن است اما تحت هر شرایطی ثابت نیست. زیرا زن نمی‌تواند خود را مطلقه کند مگر در موارد گفته شده. در نتیجه به نظر می‌رسد حق طلاق بیشتر جزو حقوق زوج باشد و تحت شرایطی برای زوجه نیز ثابت شود.

 

ارتباط در واتس اپ

مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل خانواده

با توجه به پیچیدگی مسائل مربوط به حقوق زن در دعاوی خانوادگی، بهترین راهکار در زمان بروز مشکلات خانوادگی مشاوره با وکیل خانواده است. وکلای خانواده موسسه حقوقی وکلای تلفنی با تجربه و تخصصی که در این زمینه دارند قطعا بهترین راهکارها را به شما پیشنهاد خواهند داد و از حقوق شما در این دعاوی به بهترین نحو دفاع خواهند کرد. برای برقراری ارتباط با وکلای این موسسه و دریافت مشاوره حقوقی، فقط کافیست یکی از مشاوره های حقوقی تلفنی موسسه را خریداری نمایید یا با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

 

 

حقوق زن بعد از ازدواج
مشاوره حقوقی حق التنصیف
مشاوره حقوقی ازدواج
مشاوره حقوقی خانواده
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

مژگان

من مژگان هستم ۳۵ سالمه و با دو تا بچه قد و نیم‌قد توی یکی از محله‌های قدیمی شهرری زندگی می‌کنم وقتی ۲۰ سالم بود با حمید ازدواج کردم اولش همه چیز خوب بود شوهرم یه کارگر ساده بود ولی دست‌پاک و آروم بعد از چند سال رفتارش عوض شد و کم‌کم فهمیدم به مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده اولش نمی‌خواستم باور کنم اما وقتی دیدم شب‌ها تا صبح بیرونه وقتی دیدم پول خونه رو خرج دود می‌کنه و با صدای بلند با بچه‌ها دعوا می‌کنه دیگه مطمئن شدم که دیگه اون مرد سابق نیست سال‌ها تحمل کردم به خاطر بچه‌ها به خاطر حرف مردم به خاطر اینکه فکر می‌کردم شاید درست بشه اما نشد بدتر هم شد کار به کتک و شکستن وسایل و حتی تهدید رسید یه بار سر یه حرف ساده انقدر منو زد که سه روز نتونستم از جام بلند شم اون شب که بچه‌هام با ترس و گریه زیر پتو قایم شدن فهمیدم دیگه نمی‌تونم ادامه بدم باید یه کاری می‌کردم اما نمی‌دونستم چی کار با گوشیم توی اینترنت نوشتم طلاق از شوهر معتاد قانونی هست یا نه یه مقاله باز شد از سایت وکیل‌تل با عنوان «حق و حقوق زن در دعاوی خانوادگی» شروع کردم به خوندنش از بس اشکم ریخته بود صفحه گوشی تار شده بود اما خط‌به‌خطش امید بهم می‌داد نوشته بود که زن اگر در معرض عسر و حرج باشه می‌تونه تقاضای طلاق بده و اعتیاد یکی از مصادیق بارز این عسره با شماره مشاوره حقوقی که توی همون صفحه بود تماس گرفتم یه خانم جواب داد با صدای مهربونی که پر از آرامش بود خودش وکیل پایه یک دادگستری در تهران بود وقتی قصه‌مو شنید گفت مژگان جان تو سال‌هاست که داری رنج می‌کشی وقتشه که برای خودت و بچه‌هات کاری بکنی اون وکیل باسواد با دقت به حرف‌هام گوش داد راهکارهای قانونی رو برام توضیح داد گفت که باید درخواست طلاق به دلیل اعتیاد همسر بدیم باید شهادت همسایه‌ها و مدارک پزشکی رو بیاریم حتی اگر امکان داشته باشه گزارش از کلانتری هم ارائه بدیم با کمک اون وکیل با تجربه پرونده تشکیل دادیم چند جلسه دادگاه رفتیم و اون خانم وکیل مثل کوه کنارم ایستاد حرف زد دفاع کرد و از قانون برای حمایت از من و بچه‌هام استفاده کرد قاضی وقتی شرایطو دید حکم طلاق رو صادر کرد و حضانت بچه‌هام رو به من داد و حتی نفقه‌شون رو هم تعیین کرد الان نزدیک یک ساله که از اون زندگی جهنمی بیرون اومدم خونه کوچیک‌تری اجاره کردم اما دلم بزرگه چون دیگه هر شب با ترس نمی‌خوابم بچه‌هام با آرامش درس می‌خونن و من شبا با خیال راحت می‌خوابم اگر اون مقاله رو نمی‌خوندم اگر اون تماس مشاوره حقوقی رو نمی‌گرفتم شاید هنوز داشتم تاوان یه انتخاب اشتباه رو با تن و جانم می‌دادم اما حالا می‌دونم که قانون کنار زنه و وقتی یه وکیل باسواد و دلسوز کنارت باشه هیچ‌چیز غیرممکن نیست


ملیحه

من ملیحه هستم ۶۲ سالمه اهل یوسف‌آباد تهرانم تا همین سه سال پیش فکر می‌کردم زن‌هایی که توی این سن طلاق می‌گیرن حتماً زندگیشون از اول خراب بوده اما وقتی با چشم خودم خیانت همسرم رو دیدم انگار دنیا دور سرم چرخید ۳۵ سال زندگی کردم با مردی که فکر می‌کردم ستون زندگی‌مه سه تا بچه بزرگ کردیم عروسی گرفتیم نوه‌دار شدیم اما اون مرد که یه عمر بهش اعتماد داشتم توی سن ۶۵ سالگی با یه زن دیگه رابطه داشت حتی براش خونه گرفته بود و پنهونی بهش خرجی می‌داد اولش سکوت کردم با خودم گفتم اینم یه هوس زودگذره اما وقتی فهمیدم که قراره برای اون زن صیغه‌نامه بگیره و بخشی از خونه‌ای که با پول من ساخته شده بود رو به نامش کنه دیگه نتونستم تحمل کنم بچه‌هام گفتن مامان تو دیگه طلاق برای چیه تو سن و سال تو کی طلاق می‌گیره اما من گفتم باید برای کرامت انسانی‌م بجنگم باید جلوی بی‌عدالتی وایستم شب‌ها توی اینترنت دنبال قانون می‌گشتم دنبال اینکه آیا زن سالمند هم می‌تونه طلاق بگیره آیا می‌تونه مهریه‌اش رو بگیره آیا می‌تونه سهمش از اموال رو ثابت کنه توی یکی از این جستجوها به سایت وکیل‌تل رسیدم و مقاله‌ای خوندم به اسم «حق و حقوق زن در دعاوی خانوادگی» اون مقاله رو با اشک خوندم انگار بعد از سال‌ها یکی منو درک کرده بود فهمیدم زن در هر سنی حق طلاق داره حق دفاع داره حق درخواست مهریه داره حتی می‌تونه خیانت شوهر رو مستند کنه و براساس اون تقاضای طلاق بده با شماره مشاوره حقوقی تماس گرفتم و خانمی وکیل پایه یک دادگستری در تهران جوابم رو داد وقتی حرف زدم اول باور نمی‌کرد صدای زنی ۶۰ ساله باشه گفت چقدر پرانرژی هستید گفتم چون نمی‌خوام بمیرم بدون اینکه برای حقم جنگیده باشم اون وکیل باسواد منو راهنمایی کرد که چطور اسناد خیانت همسرم رو جمع کنم چطور درخواست طلاق بنویسم چطور برای تقسیم اموال مشترک و مطالبه مهریه اقدام کنم حتی ازم خواست شاهد بیارم که رفتار همسرم باهام تحقیرآمیز شده و اینم سندیه برای عسر و حرج با کمک اون وکیل با تجربه دادخواست دادم و روز دادگاه با تمام وقار ایستادم و گفتم نمی‌خوام با کسی زندگی کنم که به من خیانت کرده و هنوز هم فکر می‌کنه زن بودن فقط به سکوت و تحمل تعریف میشه قاضی بعد از بررسی مدارک و شهادت‌ها حکم طلاق داد و همسرم محکوم شد به پرداخت مهریه و تقسیم اموالی که بدون اطلاع من خریداری کرده بود و حالا می‌خواست ازم پنهون کنه اون روزی که از دادگاه اومدم بیرون انگار سبک شدم نه فقط به خاطر جدایی به خاطر اینکه بعد از ۶۲ سال یاد گرفتم زن بودن یعنی حق داشتن یعنی اینکه حتی وقتی مادربزرگ می‌شی هم می‌تونی بگی نه نمی‌پذیرم امروز توی خونه‌ای زندگی می‌کنم که با سهم خودم خریدم با نوه‌هام معاشرت می‌کنم اما دیگه هیچ‌وقت خودمو قربانی نمی‌دونم اگر اون مقاله رو نمی‌خوندم و مشاوره حقوقی نمی‌گرفتم شاید الان داشتم توی اتاقی تاریک با قلبی پر از خشم پیر می‌شدم اما الان سرم بالاست و می‌دونم که زن بودن در هر سنی یعنی قدرت و عزت


ترنم

من ترنم‌ام دختر شانزده ساله‌ای از محله نارمک تهران خونه‌ای که توش زندگی می‌کردم خیلی وقت بود که برام خونه نبود بابام بداخلاق و پرخاشگر بود مادرم همیشه ساکت و مطیع و من بین دعواهای بی‌پایان و توهین‌ها و گاهی کتک‌ها فقط نگاه می‌کردم هیچ دوستی نداشتم هیچ‌کس از مدرسه نمی‌دونست چه جهنمی توی زندگی من در جریانه چند بار خواستم فرار کنم حتی یه شب تا نزدیک ترمینال جنوب رفتم که سوار ماشین بشم و از تهران برم اما ترسیدم برگشتم اما تصمیم داشتم دفعه بعدی دیگه بمونم و برنگردم یه روز که توی مدرسه مشاورمون داشت درباره حقوق نوجوان‌ها صحبت می‌کرد گفت اگه کسی تو خونه احساس امنیت نداره می‌تونه از مشاوره حقوقی کمک بگیره من شب همون روز با گوشیم توی اینترنت نوشتم مشاوره حقوقی رایگان برای دختران و رسیدم به سایت وکیل‌تل اون مقاله معروف «حق و حقوق زن در دعاوی خانوادگی» رو دیدم یه‌جوری نوشته بود که حس کردم یکی داره برام قصه زندگی خودم رو می‌گه اولین بار بود که یکی نوشته بود دخترها حق دارن توی خونه امن باشن و اگر نباشه قانون کنارشونه با دلهره شماره مشاوره تلفنی رو گرفتم یه خانم جواب داد که گفت وکیل پایه یک دادگستری در تهرانه وقتی گریه‌ام گرفت و حرف زدم اصلاً قضاوتم نکرد گفت ترنم جان تو شجاعی که حرف زدی حالا بذار با هم راه درست رو پیدا کنیم اون وکیل باسواد گفت هیچ‌وقت فرار نکن چون قانون کنارت ایستاده توی صداش اون‌قدر آرامش بود که حس کردم یه مامان واقعی داره باهام حرف می‌زنه راه‌هایی رو گفت که بتونم قانونی از این شرایط بیام بیرون گفت می‌تونه منو به بهزیستی وصل کنه و خودش پیگیری کنه که محیط امنی برام فراهم بشه ازم خواست که یکی از مشاوران مدرسه یا یک معلم رو در جریان بذارم تا بتونن گواهی وضعیت بدن با مشاور مدرسه حرف زدم و اونم کامل حمایت کرد مدارکی از وضعیت تحصیلی و روانی‌م تهیه شد و با کمک وکیل با تجربه و هماهنگی با اداره حمایت از کودکان پیگیر انتقال من به یک مرکز حمایتی شدن سه هفته بعد من با رضایت دادگاه به یک مرکز دختران منتقل شدم جایی که برای اولین بار توی عمرم در امنیت خوابیدم کسی نبود که فریاد بزنه یا تهدید کنه الان دارم مدرسه‌مو ادامه می‌دم و توی دوره‌های روان‌شناسی شرکت می‌کنم قراره برای کنکور هنر آماده بشم و آرزو دارم یه روز انیمیشن‌هایی بسازم که به بچه‌هایی مثل خودم قدرت بده وکیل‌تل برام فقط یه سایت نبود مثل یه پنجره بود که از تاریکی زندگی‌م به یه دنیای روشن باز شد اون مقاله و اون مشاوره حقوقی به من نجات رو یاد دادن به همه دخترا و حتی پسرا می‌گم اگه حس کردی توی خونه‌ت امنیت نیست نترس از قانون کمک بخواه از یه وکیل باسواد کمک بگیر کسی که بلد باشه مسیر رو نشون بده نه اینکه بگه بی‌خیال شو اگه اون شب گوشیم شارژ نداشت یا اون سایت رو پیدا نمی‌کردم شاید الان جایی بودم که هیچ‌کس ازم خبری نداشت من نجات پیدا کردم چون فهمیدم قانون کنارمه و مشاوره حقوقی می‌تونه حتی جونت رو نجات بده


الناز

من الناز هستم ۲۲ سالمه ساکن محله جیحون تهرانم و دانشجوی ترم پنج روانشناسی توی یه دانشگاه غیرانتفاعی خیلی ساله که بابام از خونه رفته و دیگه نه زنگ زد نه خرجی داد نه سراغی گرفت همه این سال‌ها مامانم با خیاطی خرج من و برادرم رو داد با وجود اینکه خودش هم مریض بود هم تنها از وقتی که فهمیدم معنی نفقه چیه مدام توی ذهنم بود که یعنی واقعاً پدرم که رفته، دیگه هیچ مسئولیتی نداره یعنی ما باید همیشه توی خجالت و نداری باشیم و اون راحت زندگیشو بکنه اما هیچ‌وقت جرات نکردم جلوتر برم تا اینکه ترم گذشته برای شهریه‌ام کلی مشکل پیدا کردم و حتی داشت کار به انصراف می‌کشید توی یه شب سرد زمستونی که ناامید تو خوابگاه نشسته بودم و بغضم نمی‌ذاشت نفس بکشم با گوشیم شروع کردم سرچ کردن که «نفقه دختر تا چه سنی هست» که یه لینک از سایت وکیل‌تل اومد بالا اسمش بود «حق و حقوق زن در دعاوی خانوادگی» همه مطلب رو تا ته خوندم و فهمیدم دختر تا زمانی که ازدواج نکرده، نفقه‌اش بر عهده پدرشه حتی اگه از هم جدا شده باشن و حتی اگه دختر دانشجو باشه باز هم طبق قانون پدر موظفه خرج زندگی و تحصیلشو بده همون شب با شماره مشاوره حقوقی سایت تماس گرفتم خانمی جواب داد که خودش وکیل پایه یک دادگستری در تهران بود وقتی با صدام که از شدت بغض لرزون شده بود حرف زدم گفت الناز جان قانون پدر رو موظف کرده تو فقط باید ازش مطالبه کنی اون وکیل باسواد گفت لازمه اول احضاریه بفرستیم و اگه پاسخ نداد، دادخواست نفقه بدیم راهنمایی‌م کرد چه مدارکی بیارم مثل فیش شهریه، قبض خوابگاه، گواهی اشتغال به تحصیل و حتی پیام‌هایی که به پدرم داده بودم و بی‌پاسخ مونده بودن بعد از مشاوره، با کمک همون وکیل با تجربه دادخواست تنظیم کردیم و توی شعبه خانواده دادگاه محل سکونت بابام ثبتش کردیم بابام وقتی احضاریه رو گرفت، اولش شوکه شد و تماس گرفت با لحن طلبکارانه گفت که مگه آدم از پدرش شکایت می‌کنه اما من محکم بودم چون می‌دونستم پشتم به قانون گرمه روز دادگاه وقتی قاضی پرسید چرا شکایت کردی گفتم چون حقمه چون اگر پدرم مسئولیت داشت شاید الان این‌همه استرس بابت تحصیل نداشتم وکیلم با آرامش دفاع کرد و حتی از قوانین مربوط به نفقه دختر مجرد تا زمان ازدواج توضیح داد قاضی بعد از بررسی، حکم داد که پدرم موظفه نفقه دو سال گذشته رو بده و از این به بعد هم ماهانه مبلغی واریز کنه وقتی از در دادگاه اومدم بیرون حس کردم اون دختر خجالتی توی آینه دیگه من نیستم یه زن جوان بودم که برای حقش جنگیده بود شهریه رو پرداخت کردم و برای اولین بار تونستم یه لپ‌تاپ بخرم که بتونم کار دانشجویی بگیرم دیگه محتاج پول توجیبی کسی نیستم و از همه مهم‌تر، دیگه خودمو قربانی نمی‌دونم اینکه مقاله وکیل‌تل رو همون شب خوندم و همون لحظه مشاوره حقوقی گرفتم مسیر زندگی‌مو عوض کرد شاید اگه اون مقاله نبود یا اون وکیل حرفه‌ای نبود، من هنوز توی همون اتاق تاریک، غرق گریه بودم از ته دل به همه دخترایی که فکر می‌کنن نمی‌تونن کاری کنن می‌گم که مشاوره حقوقی با یه وکیل با تجربه می‌تونه نجات‌دهنده باشه چون قانون کنار ماست فقط باید بلد باشیم ازش استفاده کنیم


راحله

من راحله‌ام ۳۸ سالمه و دو تا فرزند دارم یکی نه سالشه یکی پنج ساله وقتی شوهرم امیر سه سال پیش سکته کرد و از دنیا رفت فکر می‌کردم بدترین اتفاق زندگی‌مو تجربه کردم اما نمی‌دونستم که یه غم بزرگ‌تر هم در راهه خانواده شوهرم از همون هفته دوم بعد از مراسم ختم شروع کردن به گفتن که چون من زن جوونی‌ام صلاح نیست بچه‌ها با من بمونن می‌گفتن می‌خوان خودشون حضانتو بگیرن چون امیر بچه‌شونو بهشون سپرده بود که یه وقت من ازدواج نکنم و بچه‌ها از خانواده خودشون دور نشن من که تو شوک بودم اول فقط گریه می‌کردم اما وقتی احضاریه دادگاه اومد که خانواده همسرم درخواست حضانت داده بودن دنیا روی سرم خراب شد نه به خاطر اینکه دادگاه رفتن سخته به خاطر اینکه اصلاً فکر نمی‌کردم یه مادر توی ایران مجبور باشه برای نگه داشتن بچه‌هاش بجنگه با خواهرم رفتیم توی اینترنت دنبال راهی بودیم تا مشاوره بگیریم اونجا بود که سایت وکیل‌تل رو پیدا کردیم مقاله‌ای با عنوان «حق و حقوق زن در دعاوی خانوادگی» رو دیدم و تا تهش رو با اشک خوندم فهمیدم که طبق قانون، مادر اولویت حضانت داره و هیچکس نمی‌تونه این حقو ازم بگیره مگه اینکه سوء‌رفتار ثابت بشه با شماره‌ای که توی سایت بود تماس گرفتم و وصل شدم به یه خانم وکیل پایه یک دادگستری در تهران با صدایی مطمئن و پر از آرامش گفت راحله خانم نگران نباش قانون کنارته فقط باید درست دفاع کنی با کمک اون وکیل باسواد مدارکی رو جمع کردیم که نشون می‌داد من شاغلم سابقه کیفری ندارم بچه‌هام به من وابسته‌ان حتی از مدرسه‌شون گواهی گرفتم که هر دو بچه از نظر روحی به شدت با من رابطه دارن و هرگونه جدایی ممکنه به سلامت روانشون آسیب بزنه وکیل با تجربه‌ام برام لایحه‌ای نوشت که از شدت انسجامش خودم هم گریه‌م گرفت وقتی تو دادگاه خونده شد قاضی سرشو تکون داد و گفت این مادر باید تشویق بشه نه مجازات جلسه دادگاه که تموم شد، قاضی نه‌تنها حضانت رو به من داد بلکه خطاب به خانواده همسرم گفت که مادر فرزندان در اولویت قانونی و عاطفیه و شما اجازه ندارید فرزندان رو از مادر جدا کنید اون لحظه یه حس وصف‌ناپذیر داشتم انگار تازه دنیا رو دوباره به دست آورده بودم بچه‌هام هنوز کنارمن و هر شب موقع خواب دستمو می‌گیرن و می‌گن مامان خوشحالیم که تو با ما موندی وکیل‌تل فقط یه وب‌سایت مشاوره حقوقی نبود برای من اون یه فانوس بود توی تاریکی مسیری که هیچی ازش نمی‌دونستم مقاله‌هاش حتی برای آدمی مثل من که حقوق نخونده بودم قابل فهم بود و مشاوره تلفنی با یه وکیل با تجربه باعث شد نه‌تنها توی دادگاه پیروز بشم بلکه عزت نفسمو هم دوباره بسازم الان وقتی کسی ازم می‌پرسه از کی یاد گرفتی که انقدر محکم باشی می‌گم از همون روزی که تصمیم گرفتم برای حقم بجنگم با قانون با آگاهی با مشورت امیدوارم هر مادری که الان تو موقعیت منه این کامنتو بخونه و بدونه که تنهاترین آدم دنیا هم که باشی قانون هنوز باهاته فقط باید بلد باشی راهشو از یه وکیل باسواد بپرسی تا راهت روشن بشه


ریحانه

من ریحانه‌ام هجده سالمه و اهل منطقه ری در جنوب تهرانم شاید سنم کم باشه اما اتفاقی که چند ماه پیش برام افتاد، باعث شد انگار ده سال بزرگتر بشم اینو فقط اونایی می‌فهمن که تو شرایط من بودن داستان از وقتی شروع شد که خانواده‌مون تصمیم گرفتن منو به عقد پسرعموم دربیارن مردی که از خودم ده سال بزرگتر بود و فقط چون پول داشت، همه فکر می‌کردن خوشبختی من با اون تضمینه پدرم که مرد سنتیه با لحن قاطع گفت تو دختری و دخترا که حق انتخاب ندارن فقط باید بله بگن من اما دختری نبودم که بخوام بدون فکر کردن وارد زندگی‌ای بشم که بوی اجبار می‌داد دل‌خوشی به پول و ماشینش نداشتم و از رفتاراش می‌ترسیدم چون حتی توی مراسم‌های خانوادگی با صدای بلند حرف می‌زد و زن‌ها رو پایین‌تر از خودش می‌دونست یه شب وقتی داشتم با گریه به آینده‌ام فکر می‌کردم و نمی‌تونستم با کسی از فامیلام حرف بزنم، با گوشیم رفتم تو اینترنت و توی گوگل نوشتم حق زن در ازدواج اجباری چی میشه یه مقاله بالا اومد از سایتی به اسم وکیل‌تل عنوانش بود «حق و حقوق زن در دعاوی خانوادگی» شروع کردم به خوندنش و اشکام خشک شد چون برای اولین بار فهمیدم که قانون ایران هم به زن حق انتخاب داده فهمیدم که هیچکس نمی‌تونه منو به عقدی مجبور کنه که رضایتی توش نباشه فهمیدم که حتی دختر زیر ۱۸ سال هم باید رضایت قلبی داشته باشه و امضای رسمی بده فهمیدم که یه وکیل پایه یک دادگستری می‌تونه کمکم کنه تا نجات پیدا کنم توی همون صفحه شماره مشاوره حقوقی گذاشته بودن زنگ زدم و صدای آروم یه خانم جواب داد که گفت وکیل پایه یک دادگستری تهرانه و بهم گفت ریحانه جان تو حق داری نه فقط شرعی بلکه قانونی اگه رضایت نداشته باشی عقد باطله اگه تهدیدت کردن می‌تونی شکایت کنی و من کمکت می‌کنم اون وکیل باسواد بهم گفت که حتی می‌تونم به بهزیستی یا اداره حمایت از حقوق زنان مراجعه کنم اما چون دلم نمی‌خواست کار به اونجا بکشه و فقط می‌خواستم با خانواده‌ام منطقی حرف بزنم از وکیل خواستم یه مشاوره تلفنی با مادرم هم داشته باشه و اون هم با احترام کامل قبول کرد وقتی مادرم باهاش صحبت کرد و شنید که قانون کنار دخترشه، برای اولین بار توی عمرم دیدم که مادرم طرف منو گرفت با پدرم حرف زد و گفت که ریحانه از نظر قانونی نمی‌تونه به عقد کسی دربیاد که راضی نیست پدرم چند روز قهر کرد اما بعدش کوتاه اومد اون پسرعموم هم وقتی دید که من محکم ایستادم دیگه مزاحم نشد و گفت که خودش زن دیگه‌ای می‌گیره انگار خدا خواسته بود اون مقاله رو همون شب بخونم و اون مشاوره حقوقی رو همون موقع بگیرم تا نجات پیدا کنم الان من دارم برای کنکور درس می‌خونم می‌خوام وکیل بشم تا به دخترایی مثل خودم کمک کنم تا بفهمن که قانون می‌تونه نجاتشون بده فقط باید مشاوره بگیرن با یه وکیل با تجربه و از حقشون آگاه بشن به هر دختری که اینو می‌خونه می‌گم نترس هیچکس حق نداره بدون رضایت تو برات تصمیم بگیره و یه مشاوره حقوقی می‌تونه مسیر زندگی تو رو نجات بده همون‌طور که مسیر زندگی منو نجات داد


ریحانه

من ریحانه‌ام هجده سالمه و اهل منطقه ری در جنوب تهرانم شاید سنم کم باشه اما اتفاقی که چند ماه پیش برام افتاد، باعث شد انگار ده سال بزرگتر بشم اینو فقط اونایی می‌فهمن که تو شرایط من بودن داستان از وقتی شروع شد که خانواده‌مون تصمیم گرفتن منو به عقد پسرعموم دربیارن مردی که از خودم ده سال بزرگتر بود و فقط چون پول داشت، همه فکر می‌کردن خوشبختی من با اون تضمینه پدرم که مرد سنتیه با لحن قاطع گفت تو دختری و دخترا که حق انتخاب ندارن فقط باید بله بگن من اما دختری نبودم که بخوام بدون فکر کردن وارد زندگی‌ای بشم که بوی اجبار می‌داد دل‌خوشی به پول و ماشینش نداشتم و از رفتاراش می‌ترسیدم چون حتی توی مراسم‌های خانوادگی با صدای بلند حرف می‌زد و زن‌ها رو پایین‌تر از خودش می‌دونست یه شب وقتی داشتم با گریه به آینده‌ام فکر می‌کردم و نمی‌تونستم با کسی از فامیلام حرف بزنم، با گوشیم رفتم تو اینترنت و توی گوگل نوشتم حق زن در ازدواج اجباری چی میشه یه مقاله بالا اومد از سایتی به اسم وکیل‌تل عنوانش بود «حق و حقوق زن در دعاوی خانوادگی» شروع کردم به خوندنش و اشکام خشک شد چون برای اولین بار فهمیدم که قانون ایران هم به زن حق انتخاب داده فهمیدم که هیچکس نمی‌تونه منو به عقدی مجبور کنه که رضایتی توش نباشه فهمیدم که حتی دختر زیر ۱۸ سال هم باید رضایت قلبی داشته باشه و امضای رسمی بده فهمیدم که یه وکیل پایه یک دادگستری می‌تونه کمکم کنه تا نجات پیدا کنم توی همون صفحه شماره مشاوره حقوقی گذاشته بودن زنگ زدم و صدای آروم یه خانم جواب داد که گفت وکیل پایه یک دادگستری تهرانه و بهم گفت ریحانه جان تو حق داری نه فقط شرعی بلکه قانونی اگه رضایت نداشته باشی عقد باطله اگه تهدیدت کردن می‌تونی شکایت کنی و من کمکت می‌کنم اون وکیل باسواد بهم گفت که حتی می‌تونم به بهزیستی یا اداره حمایت از حقوق زنان مراجعه کنم اما چون دلم نمی‌خواست کار به اونجا بکشه و فقط می‌خواستم با خانواده‌ام منطقی حرف بزنم از وکیل خواستم یه مشاوره تلفنی با مادرم هم داشته باشه و اون هم با احترام کامل قبول کرد وقتی مادرم باهاش صحبت کرد و شنید که قانون کنار دخترشه، برای اولین بار توی عمرم دیدم که مادرم طرف منو گرفت با پدرم حرف زد و گفت که ریحانه از نظر قانونی نمی‌تونه به عقد کسی دربیاد که راضی نیست پدرم چند روز قهر کرد اما بعدش کوتاه اومد اون پسرعموم هم وقتی دید که من محکم ایستادم دیگه مزاحم نشد و گفت که خودش زن دیگه‌ای می‌گیره انگار خدا خواسته بود اون مقاله رو همون شب بخونم و اون مشاوره حقوقی رو همون موقع بگیرم تا نجات پیدا کنم الان من دارم برای کنکور درس می‌خونم می‌خوام وکیل بشم تا به دخترایی مثل خودم کمک کنم تا بفهمن که قانون می‌تونه نجاتشون بده فقط باید مشاوره بگیرن با یه وکیل با تجربه و از حقشون آگاه بشن به هر دختری که اینو می‌خونه می‌گم نترس هیچکس حق نداره بدون رضایت تو برات تصمیم بگیره و یه مشاوره حقوقی می‌تونه مسیر زندگی تو رو نجات بده همون‌طور که مسیر زندگی منو نجات داد


فرزانه

من فرزانه‌ام ۴۰ سالمه و ساکن تهرانپارس هستم و این داستان زندگی منه که می‌خوام با همه زنایی که فکر می‌کنن بعد از طلاق زندگی تموم میشه به اشتراک بذارم شاید بشه یه نور کوچیک توی دل کسی روشن بشه من بعد از ۱۵ سال زندگی مشترک، به جایی رسیدم که دیگه نه عشقی مونده بود نه احترامی فقط یه سایه بودیم زیر یه سقف با مردی که حاضر نبود نفقه بده همیشه بهونه می‌آورد که پول نیست اما در عوض برای دوستاش مهمونی می‌گرفت و سفرهای شمال و جنوبش ترک نمی‌شد توی این سال‌ها بارها برای کار بیرون رفتن دعوا کرد چون می‌خواست من هیچ استقلالی نداشته باشم آخرش طلاق گرفتیم یه طلاق تلخ و پر از حرف‌های آزاردهنده اما من با یه بچه و دست خالی موندم حتی مهریه‌مو کامل نداد نفقه رو که اصلاً نپرداخته بود اجرت‌المثل هم توی دادگاه اصلاً مطرح نکردم چون نمی‌دونستم میشه گرفت چند ماه بعد از طلاق وقتی از شوک اولیه بیرون اومدم تصمیم گرفتم یه‌بار برای همیشه بدون ترس دنبال حقم برم توی اینترنت سرچ کردم چطور میشه بعد از طلاق هم مطالبات زن رو از همسر سابق گرفت و اونجا بود که به سایت وکیل‌تل رسیدم مقاله‌ای با عنوان «حق و حقوق زن در دعاوی خانوادگی» توی چشمم خورد و با تردید روش کلیک کردم خوندم و با هر خطش، اشک تو چشمام جمع شد نوشته بود که زن می‌تونه حتی بعد از طلاق هم اجرت‌المثل ایام زوجیت، نفقه معوقه، مهریه باقی‌مانده، و حتی خسارت‌ تاخیر در پرداخت‌ها رو از همسر سابق مطالبه کنه فقط باید از راه درست اقدام کنه با وکیل با تجربه و مشاوره حقوقی دقیق با شماره مشاوره حقوقی تماس گرفتم و به یه خانم وکیل پایه یک دادگستری در تهران وصل شدم با صبری بی‌نظیر گوش داد به حرف‌هام و گفت فرزانه جان وقتشه حق‌تو پس بگیری اون وکیل باسواد همه مدارک رو خواست پیامک‌هایی که در اون آقا گفته بود مهریه نمی‌ده گواهی امضاها عکس از سند ازدواج فیش حقوقی و حتی پرینت حساب مشترک پرونده‌ای کامل تنظیم کرد با تقاضای اجرت‌المثل و نفقه معوقه و حتی خواست بابت مبلغ پرداخت‌نشده مهریه، توقیف حساب بانکی انجام بده اون روزی که توی دادگاه حضور پیدا کردیم احساس کردم یه شیر زن کنارمه وکیل با تجربه‌ای که هیچ‌جا کم نیاورد بعد از سه ماه، حکم به نفع من صادر شد و همه مطالباتم با حکم اجراییه از همسر سابقم گرفته شد با پولی که گرفتم اول یه لپ‌تاپ خریدم و بعد توی یه دوره طراحی داخلی ثبت‌نام کردم حالا دارم پروژه می‌گیرم و با افتخار خرج خودم و بچه‌مو می‌دم این‌که یه زن مطلقه باشی معنیش این نیست که باید له بشی یا با حسرت زندگی کنی اگه من تونستم از خاکستر اون ازدواج بلند شم فقط به خاطر این بود که بالاخره تصمیم گرفتم قانون رو یاد بگیرم و ازش استفاده کنم با کمک وکیل باسواد و مشاوره حقوقی به‌موقع از وکیل‌تل ممنونم که اون مقاله و اون تماس مشاوره رو گذاشت جلوم و یادم داد که زن بودن یعنی قدرتمند بودن اگه بلد باشی از قانونت دفاع کنی


مهسا

اسم من مهساست و شاید داستان من مثل بقیه پر از اشک و جدایی و دادگاه نباشه اما برای من یکی از مهم‌ترین نقطه‌های عطف زندگیم بود من دختری‌ام که از بچگی دیدم مادرش با اینکه تحصیل‌کرده بود اما هیچ‌وقت نتونست حقش رو از زندگی بگیره چون قانون رو بلد نبود چون همیشه ترس داشت که اگه اعتراض کنه، همه چیز خراب میشه وقتی پدرم بعد از سال‌ها زندگی بهش گفت که دیگه نمی‌خواد ادامه بده، فقط گفت چشم بدون اینکه بدونیم چقدر مهریه‌اشه، چه حقوقی داره، یا اصلاً قانون چطوری می‌تونه حمایتش کنه همون روزها بود که با خودم عهد کردم اگه روزی نوبت به من رسید، من آگاه وارد می‌شم نه کورکورانه چند ماه پیش یکی از هم‌کلاسی‌هام تو دانشگاه پیشنهاد ازدواج داد پسر خوبی بود از یه خانواده فرهنگی و اهل مطالعه اما من قبل از هر چیزی تصمیم گرفتم بدونم حق و حقوق من توی این رابطه چیه برای همین زدم تو اینترنت و سرچ کردم حق و حقوق زن در عقد و ازدواج سایتی که اول از همه بالا اومد و توجهمو جلب کرد، سایت وکیل‌تل بود یه مقاله کامل و دقیق نوشته بودن با عنوان «حق و حقوق زن در دعاوی خانوادگی» اونقدر واضح و ساده نوشته شده بود که حس کردم دارم با یه آدم واقعی حرف می‌زنم نه با متن خشک حقوقی فهمیدم که زن‌ها در زمان عقد می‌تونن شرط بذارن که حق طلاق داشته باشن فهمیدم مهریه رو می‌شه عندالمطالبه یا عندالاستطاعه تعیین کرد فهمیدم حتی حق کار، حق خروج از کشور، حق تحصیل، همه اینا چیزاییه که باید توی سند ازدواج ذکر بشه بعد از خوندن اون مقاله، با شماره مشاوره حقوقی تماس گرفتم و یه مشاوره تلفنی با یه وکیل پایه یک دادگستری در تهران گرفتم صدای یه خانم آروم و محکم از اون طرف خط گفت عزیزم این‌که آگاه باشی، ترس نداره اتفاقاً باعث میشه هم خودت راحت‌تر باشی، هم طرف مقابلت اون وکیل باسواد با حوصله کامل برام توضیح داد که چه شرط‌هایی باید حتماً در عقدنامه درج بشه و کدوم شرط‌ها قانونی هستن و کدوم ممکنه بعدها مشکل‌ساز بشن حتی نمونه‌ای از متن‌ شرط‌ها رو برام فرستاد و گفت اگه مایل باشی جلسه حضوری هم می‌ذاریم تا همه چیز رو تنظیم کنیم وقتی این موضوعات رو با اون پسر مطرح کردم، اولش تعجب کرد اما وقتی دید که با منطق دارم حرف می‌زنم و حتی از یه وکیل با تجربه مشاوره گرفتم گفت که اتفاقاً خوشحاله که با دختری آگاه وارد زندگی میشه ما الان در حال طی کردن مراحل عقد هستیم و با همراهی وکیل‌مون، قراره یه سند ازدواج تنظیم کنیم که توش هم مهر محبت هست هم تضمین آرامش و برابری این مسیر رو از سایت وکیل‌تل شروع کردم مقاله‌ای که خوندنش کمتر از ده دقیقه وقت گرفت اما ذهنمو باز کرد جسارتمو بیشتر کرد و باعث شد از دختر منفعل خانواده به کسی تبدیل بشم که خودش تصمیم می‌گیره اگه شما هم مثل من تازه اول مسیر ازدواج هستین یا حتی هنوز تصمیم نگرفتین بهتون پیشنهاد می‌کنم یه بار مقاله «حق و حقوق زن در دعاوی خانوادگی» رو بخونید بعد با یه مشاوره حقوقی از یه وکیل باسواد صحبت کنید اون‌وقت می‌فهمید که زندگی آگاهانه چقدر قشنگ‌تره


ناهید

اسم من ناهیده اهل تبریز و این نوشته، روایت زنیه که سال‌ها در سکوت، حقوق خودش رو نادیده گرفت و فقط به خاطر حفظ خانواده، از خودش گذشت اما بالاخره روزی رسید که فهمیدم سکوت، راه حل نیست و باید برای حقوقم بجنگم از همون روزهای اول ازدواجم، با مشکلاتی مواجه بودم همسرم مردی بود که به ظاهر موجه و محترم بود، اما در خلوت، رفتارهای خشونت‌آمیز و تحقیرآمیزی داشت سال‌ها تحمل کردم به خاطر بچه‌ها، به خاطر آبرو، به خاطر اینکه فکر می‌کردم زن باید بسازه اما وقتی دخترم بزرگ شد و دیدم که اون هم داره همون مسیر من رو می‌ره، تصمیم گرفتم که دیگه سکوت نکنم شروع کردم به جستجو در اینترنت و با مقاله‌ای در سایت وکیل‌تل با عنوان «حقوق زن در دعاوی خانواده» آشنا شدم این مقاله برام مثل نوری در تاریکی بود فهمیدم که حقوق زن فقط مهریه و نفقه نیست بلکه اجرت‌المثل، حق حبس، حضانت فرزند و حتی حق طلاق هم از حقوقیه که قانون برای زن در نظر گرفته با شماره مشاوره حقوقی تماس گرفتم و با یک وکیل پایه یک دادگستری در تبریز صحبت کردم وکیل باسواد و با تجربه‌ای بود که با حوصله و دلسوزی، تمام حقوق قانونی‌ام رو برام توضیح داد با کمک اون وکیل، دادخواست اجرت‌المثل و نفقه معوقه رو تنظیم کردیم و در دادگاه مطرح کردیم همچنین با مشاوره حقوقی، تونستم حضانت فرزندم رو بگیرم و برای آینده‌اش تصمیم‌گیری کنم الان که این کامنت رو می‌نویسم، احساس می‌کنم که دوباره زنده شدم نه فقط برای خودم، بلکه برای دخترم که حالا می‌دونه که زن بودن به معنی سکوت و تحمل نیست بلکه به معنی آگاهی از حقوق و دفاع از اون‌هاست به تمام زنانی که در شرایط مشابه من هستن توصیه می‌کنم که سکوت نکنن با مشاوره حقوقی و کمک وکیل با تجربه، می‌تونید زندگی‌تون رو تغییر بدید و آینده بهتری برای خودتون و فرزندانتون بسازید


حسین سیفی

در روابط زوجین زن دارای حقوق و البته تکالیفی می باشد که بعضاً با اطلاعات ناقص از این حقوق موجبات ضایع گردیدن و زایل گردیدن حقوق زن فراهم می‌گردد به عنوان مثال استفاده از حق حبس برای زن در فرضی است که حتی یک مرتبه هم تمکین نکرده باشد قابلیت اعمال دارد لذا در صورت ولو یک بار تمکین کردن عملاً حق حبس زن ساقط و زائل میگردد


احمدجوکاری

با سلام یکی از دلایل بی شمار بودن دعاوی خانواده در دادگاه ها عدم اطلاع و آگاهی زوجین از حقوق قانونی خود در بدو ازدواج است. بی شک از بهترین راهکارها جهت کاهش پرونده ها اقدامات پیشگیرانه از قبیل آموزش و آشنا کردن زوجین به حقوق خود و عواقب و آثارتعهداتی است که در شروع زندگی و عقدنامه نکاحیه می پذیرند و برآن توافق می نمایند.


محسن حاجی آبادی

 حق طلاق زوجه با این که یکی از حقوق زن است اما تحت هر شرایطی ثابت نیست. زیرا زن نمی‌تواند خود را مطلقه کند مگر در موارد گفته شده. در نتیجه به نظر می‌رسد حق طلاق بیشتر جزو حقوق زوج باشد و تحت شرایطی برای زوجه نیز ثابت شود.


سهند مهدی پور

سلام حق حبس یکی دیگر از حقوق زن محسوب می‌شود که اکثر خانم ها از آن بی خبرند! قانونگذار در ماده 1085 قانون مدنی بیان می‌کند: " زن می‌تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند، مشروط بر اینکه مهر او حال باشد.


سپیده کرمی

با سلام ،حقوق زن در خانواده از نظر مالی، یکی از مهم ترین جوانب حق و حقوق او به حساب می‌آید. در نظام اسلام، زن از لحاظ تمتع از حقوق مالی با مرد برابر است. بنابراین می‌تواند این حق را به طور مستقل و کامل دریافت کند. البته این حق در شرایطی که ثبات خانواده برقرار است و بعد از طلاق، با هم تفاوت‌هایی دارند.


محمدی

به تبع زیاد شدن پرونده های طلاق در جامعه کم و بیش لغات و اصطلاحات حقوقی از قبیل نفقه و اجرت المثل به گوش مردم رسیده اما متاسفانه صرفا اطلاعات کمی و حتی بعضا اطلاعات نادرستی در ذهن عموم مردم شکل گرفته قطعا گرفتن نفقه و مواردی از این دست نیاز به بررسی شرایطی دارد که قطعا در حیطه تخصص مشاورین حقوقی مجرب که در زمینه دعاوی خانواده تجربه کافی دارند میباشد وکیل تلفنی امکان دسترسی همه مردم با شرایط آسان و ارزان را فراهم آورده و این جای تشکر و تقدیر دارد موفق باشید


بهنام رحمانی فرد

با سلام و احترام زوجین در زندگی مشترک حقوق متقابل در مقابل یکدیگر دارند که در اینجا به بررسی حقوق زوجه پرداخته شده است ازجمله حقوق زوجه زندگی مشترک مهریه،نفقه و اجرت المثل و همچنین حق حبس می باشد می‌دانیم که مهریه به دو صورت عندالمطالبه و عندالاستطاعه میباشد در مهریه عندالمطالبه هر زمانی که زوجه مهریه خود را مطالبه کند زوج بایستی آنرا پرداخت نمایید اما در مهریه عندالاستطاعه زمانی زوج توانای مالی داشته باشد در صورت مطالبه زوجه بایستی مهریه را پرداخت نماید،از دیگر حقوق زوجه اجرت المثل می باشد زوجه میتواند برای کارهایی که در خانه انجام میدهد به مانند ظرف شستن غذا درست کردن و شیر دادن به فرزند اجرت المثل آنها را از زوج مطالبه نماید از دیگر حقوق زوجه می توان به حق حبس اشاره کرد یعنی تا زمانی که زوج مهریه زوجه را پرداخت ننماید زوجه میتواند از تمکین عام و خاص جلوگیری نماید اما در صورتی که زوجه به اختیار خود تمکین کرده باشد دیگر نمی تواند از حق حبس استفاده نماید البته حق حبس زمانی به وجود می آید مهریه عندالمطالبه و حال باشد.


بشیر علی پاریاد

با سلام .ثابت شدن اجرت المثل برای زوجه پیچیدگی های خاصی دارد و اثبات ان به سادگی اجرت المثل در سایر امور نیست ، برای مثال اثبات قصد عدم تبرع زن یکی از موارد مهم برای اجرت المثل زوجه است . همچنین تنصیف اموال هم شرایط خاص خود را دارد، برای مثال زن ناشزه نمی تواند از تنصیف اموال بهره ببرد .


فریبرز ذوالفقاری

با سلام انعقاد عقد نکاح، باعث به وجود آمدن حقوقی برای دو طرف می‌شود. دین اسلام به تک تک این حقوق اشاره کرده و قانونگذار نیز با توجه به آن ها قوانینی تالیف کرده است. برخی از حقوق زن و مرد شناخته شده‌تر هستند و تقریبا تمام افراد به محض وقوع عقد ازدواج به آن ها عمل می‌کنند. اما از طرف مقابل برخی از این حقوق و وظایف زن و شوهر در برابر یکدیگر نیز ناشناخته هستند و بسیاری از افراد فقط در زمان وقوع مشکلات، مثل بروز دعاوی خانوادگی است که از آن ها مطلع می‌شوند. موسسه حقوقی وکلای تلفنی درباره هر دو گروه از این حقوق و وظایف توضیحات کافی را در اختیار شما عزیزان قرار داده است. در این مقاله نیز قصد دارد در رابطه با حقوق زن در قانون ایران و دعاوی خانواده صحبت کن


محسن جعفری

در شرط تنصیف برای برخواردای زوجه از این حق ، باید درخواست طلاق از سوی مرد و بدون دلیل موجه ای صورت گرفته باشد


Mohamad sheykhi

بسیاری از افراد از حقوق زن فقط مهریه و نفقه را جزو حقوق مالی می‌دانند. در حالی که وقوع عقد نکاح باعث به وجود آمدن سه نوع حق مالی برای زوجه می‌شود که این حقوق عبارتند از؛ 1. مهریه 2. نفقه 3. اجرت المثل. درباره مهریه و نفقه مفصلا در مقالات دیگر صحبت کرده ایم پس برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آن ها، به مقالات دیگر موجود در سایت مراجعه نمایید. اما اجرت المثل ایام زوجیت در اصل هزینه انجام کارهای منزل است که مرد باید به زن بپردازد.به عبارت دیگر زن می‌تواند در قبال کارهایی که در خانه شوهر انجام می‌دهد، مثل آشپزی کردن، ظرف شستن، شیر دادن به بچه و ... از شوهر خود مزد بگیرد. این مزد که در صورت مطالبه زن، شوهر باید بپردازد همان اجرت المثل ایام زوجیت است. حق حبس در چه زمانی مطرح می‌شود؟ حق حبس یکی دیگر از حقوق زن محسوب می‌شود که اکثر خانم ها از آن بی خبرند! قانونگذار در ماده 1085 قانون مدنی بیان می‌کند: " زن می‌تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند، مشروط بر اینکه مهر او حال باشد." همانطور که دین اسلام و قانون ایران وظایفی برای زوج در مقابل زوجه در نظر گرفته اند، وظایفی هم برای زوجه در برابر زوج قرار داده اند. اما در صورتی که مهریه زوجه حال باشد (برای پرداخت آن مهلت تعیین نشده باشد) و زوج از پرداخت آن امتناع ورزد، زوجه می‌تواند به وظایف خود در برابر زوج عمل نکند. این حق همان حق حبس است که البته شرایط خاص خود را دارد. به طور مثال یکی از شرایط استفاده از حق حبس، به موجب ماده 1086 قانون مدنی این است که زن تا زمانی که وظایف خود در مقابل شوهر را انجام نداده، حق استفاده از حق حبس را دارد. به طور مثال زنی که با اختیار و خواست خود تمکین کرده، الان پس از گذشت چند سال یا چند ماه از زندگی مشترک دیگر نمی‌تواند از حق حبس بهره‌مند شود.


ثبت دیدگاه شما

فرم درخواست مشاوره حقوقی

مطالب مرتبط

شکایت از همسر بابت تهدید و ضرب و جرح

خشونت خانگی، هرچند پنهان، یکی از شایع ترین و پیچیده ترین مشکلات اجتماعی در ایران

وکیل نفقه و حضانت مازندران

حقوق خانواده و مسائل مرتبط با نفقه و حضانت، از پیچیده ترین و حساس ترین موضوعات د

مشاوره حقوقی خانواده مازندران

خانواده بنیان اصلی جامعه محسوب می شود و حفظ آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ام

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت