مهمترین مزایای دعوی تمکین در دعاوی طلاق

مهمترین مزایای دعوی تمکین در دعاوی طلاق

مهمترین مزایای دعوی تمکین در دعاوی طلاق

هنگامی که زن و مرد با هم ازدواج می‌کنند در قبال سلامتی و حفظ شرافت هم مسئول می‌شوند. اگر یکی از طرفین با رفتارها و اعمال خود به شخص مقابل آسیب برساند، می‌توان از وی در دادگاه شکایت کرده و درخواست طلاق داد. یکی از موارد مهمی که در دعوی‌های طلاق مطرح می‌شود، موضوع تمکین و عدم تمکین است. طبق قانون زوجه باید همیشه از زوج تمکین کند مگر اینکه تمکین به او آسیب وارد کند. بنابراین ما در این مقاله قصد داریم تا درباره این موضوع و موارد مهم آن صحبت کنیم. در صورتی که مایل به مشورت باشید می‌توانید از مشاوره حقوقی استفاده کنید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

منظور از تمکین چیست؟

تمکین یکی از حقوقی بوده که بعد از ازدواج به زوج داده می‌شود. به معنای کلی تمکین یعنی اطاعتی که زن از شوهر خود باید داشته باشد. طبق قانون، تمکین دارای دو دسته عام و خاص است. تمکین خاص به زمانی گفته می‌شود که زن موظف به برقراری رابطه زناشویی به همسر خود می‌شود. براساس قانون شما چه مایل باشید چه تمایلی نداشته باشید، در صورت تمایل زوج باید با او رابطه جنسی برقرار کنید. تمکین به معنای عام هم یعنی اطاعت کردن در هر زمینه‌ای از زوج یا همان همسر در امور زندگی مشترک. اغلب زوجه‌ها از این موارد اطلاعاتی ندارد و به همین دلیل بعد از ازدواج تمایلی به این اطاعت ندارند. مشکل اصلی این بوده در صورت اجتناب از تمکین به شما ناشزه گفته می‌شود. اگر زنی ناشزه باشد به او نفقه تلق نمی‌گیرد.

آیا عدم تمکین زوجه دلیل محکمه پسندی برای طلاق است؟

عدم تمکین زوجه ممکن است دلایل زیادی داشته باشد. در صورتی که مرد برای زن آسیب جسمانی داشته باشد یا به دلیل بیماری مقاربتی مشکلاتی را برای زن ایجاد کند؛ زن می‌تواند از همسر خود تمکین عام و خاص نکند. در این حالت هم می‌تواند خانه خود را تغییر داده و هم از برقراری رابطه جنسی اجتناب کند. در صورتی که موضوع این باشد، زن ناشزه نخواهد بود و امکان به اجرا گذاشتن مهریه و طرح دادخواست طلاق را خواهد داشت. در حالی که زن نتواند دلایل محکمه پسندی برای عدم تمکین خود ارائه دهد، از جانب دادگاه حق طلاق از او گرفته می‌شود. در صورتی که درگیر پرونده طلاق هستید و یا به دلیل آسیب‌های جسمی و روحی مدتی است که از همسر خود تمکین نمی‌کنید می‌توانید با شماره 09212242670 تماس گرفته و از مشاوره حقوقی تلفنی راهنمایی دریافت کنید.

 

هزینه نگارش دادخواست عدم تمکین

چه به عنوان زوج و چه به عنوان زوجه در صورتی که مایل به طرح دادخواست عدم تمکین باشید، لازم است تا آن را نگارش کنید. سیستم بورکراسی برای هر فعالیت قانونی نیازمند نگارش و توصیف دقیق و کتبی موضوع است. این مساله در مورد خودداری از تمکین هم صدق می‌کند. متن دادخواست باید رسمی بوده و از قواعد مشخصی پیروی کند. نمونه‌های زیادی در اینترنت وجود دارد که با توجه و مطالعه آن‌ها می‌توانید متن دادخواست را نگارش کنید. با این حال اگر مایل به انجام یک کار حرفه‌ای و بدون نقص باشید یک وکیل خانواده می‌تواند با دریافت هزینه این متن را نگارش کند.

عواقب عدم تمکین برای زن

عدم تمکین در قانون اسلامی جرم انگاری نشده است بنابراین نمی‌توان آن را به عنوان جرم درنظر گرفته و مجازاتی برایش تعیین کرد. با این حال این موضوع می‌تواند برای زن مشکل‌ساز بوده و عواقبی را در پی داشته باشد. یکی از اولین و مهم‌ترین عواقب عدم تمکین بدون داشتن دلیل مشروع این است که زن از دریافت نفقه محروم می‌شود. علاوه بر این حق تصنیع اموال مرد بعد از طلاق را از دست می‌دهد. این موضوع به خصوص برای زوجه‌هایی که با همسرشان دارایی مشترک دارند، می‌تواند مشکلات زیادی به وجود بیاورد. همچنین اگر مدت زمان کافی از اجتناب زن گذشته باشد، مرد می‌تواند با دریافت حکم از دادگاه برای ازدواج مجدد اقدام کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان بهره‌مند شوید.

 

ارتباط در واتس اپ

دفاعیات زوجه در دعوای تمکین به چه صورت باشد؟

زوجه برای دفاع از عدم تمکین خود می‌تواند مدعی شود که زندگی کنار همسرش برای او آسیب جسمی و روانی دارد. برای همین تصمیم گرفته تا محل زندگی خود را تغییر دهد. در مورد تمکین خاص یا همان برقراری رابطه جنسی هم، اگر مرد دارای بیماری مقاربتی بوده و رابطه با او این بیماری را به زن هم انتقال می‌دهد، می‌توان از او دوری کرد. برای اثبات این ادعا در دادگاه هم لازم است تا فرد تحت معاینه پزشکی قرار بگیرد. در صورتی که آسیب فیزیکی به زن وارد شود، این موضوع از سوی پزشکی قانونی قابل پیگیری خواهد بود. در صورتی هم که مشکل بیماری مقاربتی باشد، باز هم معاینات پزشکی قانونی آن را ثابت می‌کند.

 

مشاوره حقوقی الزام تمکین
مشاوره حقوقی طلاق 
سیر تا پیاز تله تمکین
مشاوره حقوقی خانواده 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

ریحانه

من ریحانه‌ام ۳۰ سالمه و اهل پونک تهران دو سال پیش زندگی مشترکمو تموم کردم اما مشکلات من از همون لحظه طلاق شروع شد نه قبلش شوهر سابقم آدمی نبود که راحت بگذره همیشه دنبال تحقیر و فشار روانی بود بعد از طلاق قرار شد که جهیزیه‌مو برگردونن چون توی سند ازدواج لیست کاملش ثبت شده بود و همه چی مشخص بود اما اون نه تنها همکاری نکرد بلکه با لحن تحقیرآمیز گفت هر چی با خودت آوردی همون‌جا گذاشتی و رفتی الان دیگه هیچی بهت تعلق نمی‌گیره من اولش شوکه شدم و با خانواده‌م رفتیم که وسایلو برداریم اما در رو باز نکرد تهدید کرد که اگه اصرار کنیم از پلیس کمک می‌گیره دست‌خالی برگشتیم و تو خونه پدرم نشستم و گریه کردم بعد از چند روز یکی از دوستانم که تجربه مشابهی داشت سایت وکیل‌تل رو معرفی کرد بهم مقاله‌ای درباره راهکارهای قانونی برای پس گرفتن جهیزیه خوندم که برام مثل معجزه بود با شماره مشاوره حقوقی تماس گرفتم و خانمی وکیل پایه یک دادگستری در تهران با حوصله کامل گوش داد به ماجرا اون وکیل باسواد گفت چون لیست جهیزیه توی سند رسمی عقد ثبت شده و از طرف شوهرم امضا شده من می‌تونم با تنظیم دادخواست استرداد جهیزیه و صدور اجراییه از دادگاه حقوقم رو بگیرم گفت اگر با اجرای حکم مخالفت کنه مأمور اجرای احکام با حکم دادگاه می‌تونه وارد منزل بشه و وسایلو تحویل بگیره من که باورم نمی‌شد اینقدر واضح و دقیق قانون از من حمایت کنه با کمک اون وکیل با تجربه اقدام کردم دادخواست تنظیم شد و با پیوست لیست جهیزیه و رسید خریدها و عکس‌ها به دادگاه خانواده پونک رفتیم خیلی زود حکم به نفعم صادر شد و نامه اجرای احکام صادر شد همسر سابقم وقتی احضاریه اجرا رو دید اول تهدید کرد که وسایل دیگه‌ای جاش گذاشته اما وقتی مأمور اجرای احکام در محل حاضر شد و متوجه شد که قصد کارشکنی داره جریمه هم شد بالاخره تونستم تمام وسایلم از یخچال و لباسشویی تا حتی سرویس قابلمه‌هامو تحویل بگیرم حس غرور خاصی داشتم نه به خاطر وسایلی که مال خودم بود بلکه به خاطر این‌که تونستم به عنوان یه زن از حق خودم بدون نیاز به داد و بیداد و التماس و فقط با کمک قانون دفاع کنم وکیل‌تل برام فقط یه سایت نبود یه امید بود یه مسیر روشن توی جاده تاریکی که فکر می‌کردم تموم شده اون مشاوره حقوقی تلفنی و وکیل تهران واقعاً همراه من بودن تا ته مسیر به همه دخترایی که فکر می‌کنن بعد طلاق باید همه چی رو فراموش کنن می‌گم فراموش کردن یعنی از دست دادن چیزهایی که حق ماست گاهی حتی برای یه قاشق هم باید بجنگیم چون اون قاشق نماد احترام ماست به خودمون و زندگی‌مون


بهاره

اسم من بهاره‌ست ۳۸ سالمه ساکن یوسف‌آباد تهران و مادر دو تا دخترم از وقتی ازدواج کردم همیشه شاغل بودم نه فقط برای کمک به معیشت خونه بلکه برای دل خودم برای هویت خودم از روز اول هم با شوهرم توافق کرده بودیم که کار کردنم مشکلی نداره و اونم قبول کرده بود اما از دو سال پیش ورق برگشت وقتی مدیرم منو به عنوان مسئول پروژه جدید انتخاب کرد فشارهای همسرم شروع شد از تیکه انداختن‌های کوچیک تا دعواهای شبانه بهونه‌اش این بود که محیط کار زن مناسب نیست یا اینکه زن باید بیشتر به بچه‌ها برسه اما واقعیت این بود که من مستقل‌تر شده بودم و اون نمی‌تونست اینو تحمل کنه یه روز با قاطعیت گفت یا کارت رو ترک می‌کنی یا طلاق حالا انتخاب با خودته با اینکه از درون شکسته بودم اما گفتم من از حقم کوتاه نمیام همون شب با یکی از همکارام مشورت کردم و اون سایت وکیل‌تل رو بهم معرفی کرد یه مقاله در مورد دعوی تمکین دیدم که درباره موارد عسر و حرج مثل سلب آزادی شغلی حرف زده بود تماس گرفتم با شماره مشاوره حقوقی و خانمی جواب داد که خودش وکیل پایه یک دادگستری در تهران بود با دقت گوش داد به قصه‌م و گفت بهاره تو مجبور نیستی شغل‌تو رها کنی قانون ازت حمایت می‌کنه گفت اگر شوهرت بی‌دلیل مانع کارت بشه و به تهدید و فشار متوسل بشه این خودش یکی از مصادیق عسر و حرج زن محسوب می‌شه اون وکیل باسواد بهم گفت که اگر بخوای حتی می‌تونی از طریق دادخواست تمکین و تعیین تکلیف ادامه زندگی، هم کارت رو حفظ کنی و هم جایگاه قانونی‌تو به دست بیاری با راهنمایی اون وکیل با تجربه پرونده تشکیل دادیم مستندات جمع کردیم پیام‌ها و فایل‌های صوتی که تهدید کرده بود و حتی گواهی محل کارم که تأیید می‌کرد عملکردم حرفه‌ای بوده جلسه دادگاه برگزار شد و قاضی وقتی دید دلیل قانع‌کننده‌ای برای مخالفت همسرم وجود نداره و تهدیداتش فقط از سر فشار روانی و محدودیت‌های نابه‌جاست رأی تمکین به نفع من صادر کرد شوهرم مجبور شد بپذیره که کار من بخشی از شخصیت و زندگی منه نه امتیازی که بخواد ازم بگیره الان نه تنها سر کارم موندم بلکه حس می‌کنم بازم به خودم برگشتم دیگه اون زن افسرده‌ای نیستم که هر شب با گریه می‌خوابه و فرداش با ترس از دعوا از خواب بیدار می‌شه من شغلمو دارم اعتماد به نفسم برگشته و مهم‌تر از همه فهمیدم که سکوت هیچ‌وقت راه‌حل نیست وکیل‌تل و اون مشاوره حقوقی که حتی یک تماسش از طلا باارزش‌تر بود باعث شد بدون اینکه طلاق بگیرم یا خونه‌مو از دست بدم دوباره خودمو پیدا کنم اون وکیل تهران واقعاً مثل یه چراغ راه بود توی تاریکی سرد این مسیر


نگین

من نگینم ۲۵ سالمه و ساکن نارمک تهرانم سال گذشته قرار بود ازدواج کنم با پسری به اسم حامد که از طریق یکی از دوستان خانوادگی آشنا شده بودیم همه چیز خیلی سریع پیش رفت از خواستگاری تا بله‌برون و حتی توافق برای مهریه که خانواده من چون اعتماد کرده بودن خیلی رسمی و کامل انجامش دادن حدود یک هفته بعد از بله‌برون و چند جلسه آشنایی بیشتر یه روز مادرش تماس گرفت که به خونه‌شون برم از همون لحظه ورود فهمیدم جو خیلی سنگینه مادرش تو چشمم نگاه نکرد و پدرش طوری حرف زد که انگار من باید بابت رفتار خانواده‌ام عذرخواهی کنم چون توی یه مهمونی یکی از بستگان من با صدای بلند حرف زده بوده سعی کردم با احترام توضیح بدم اما فضا به حدی مسموم بود که حامد هم هیچ دفاعی از من نکرد و تهش گفت بهتره یه مدت از هم فاصله بگیریم تا خانواده‌ها آروم بشن اما اون فاصله فقط یه بهونه بود چون چند روز بعد با پیامک گفت بهتره همه چی رو تموم کنیم و نوشت که طلاها و هدیه‌هایی که بهم داده باید پس بدم من که اصلاً نمی‌تونستم این شرایط رو هضم کنم مونده بودم وسط یه عالمه تهمت و سوءتفاهم از طرف اون خانواده و یک عالمه سوال از خانواده خودم تازه بعد از این ماجرا شنیدم که حامد گفته می‌خواد بره دادگاه و طلاها و حتی مهریه‌ای که صیغه موقت کرده بودیم و هنوز جاری نشده بود رو از من پس بگیره اونجا بود که فهمیدم حتماً باید با یه وکیل مشورت کنم چون نمی‌خواستم حقی ازم ضایع بشه با جستجو در اینترنت به سایت وکیل‌تل رسیدم و مقاله‌ای درباره حقوق زن در دوران نامزدی خوندم و بعد با شماره مشاوره حقوقی تماس گرفتم و با خانمی صحبت کردم که خودش وکیل پایه یک دادگستری در تهران بود وقتی ماجرا رو گفتم گفت نگین جان بدون ترس پیگیری کن چون هنوز هم قوانین از تو حمایت می‌کنن اون وکیل باسواد بهم گفت که تا عقدنامه رسمی امضا نشده باشه مهریه‌ای به شکل رسمی ایجاد نمیشه اما اگر در قالب صیغه موقت مهریه تعیین شده باشه قابل مطالبه‌ست به شرطی که صیغه اثبات بشه گفت که می‌تونم با ارائه اسناد و پیام‌ها و شهادت افراد نشون بدم که طلاها به عنوان هدیه نامزدی داده شده نه صلح یا تملیک شرط‌دار با کمک اون وکیل با تجربه به دادگاه خانواده مراجعه کردیم شکایتی از جانب حامد ثبت شده بود ولی با دفاع حقوقی دقیق و استناد به ماده‌های قانونی ثابت شد که پس‌گرفتن هدایا بعد از به‌هم خوردن نامزدی فقط در شرایط خاص ممکنه نه به زور و تهدید در نهایت دادگاه به نفع من رأی داد و نه تنها نیازی به بازگرداندن طلاها نبود بلکه چون طرف مقابل ادعاهای نادرست مطرح کرده بود اعتبارش در پرونده از بین رفت و تهدید به شکایت بی‌اثر شد اگه اون مقاله رو توی سایت وکیل‌تل نمی‌خوندم و از مشاوره حقوقی استفاده نمی‌کردم شاید الآن باید با شرم از همه عقب‌نشینی می‌کردم ولی الان می‌دونم که حتی قبل از عقد رسمی هم یه زن می‌تونه از حقوقش دفاع کنه


الهام

اسم من الهامه ۳۶ سالمه و ساکن سعادت‌آباد تهرانم زندگی‌مو با عشق شروع کردم با مردی که فکر می‌کردم قرار آینده‌مو باهاش بسازم سه سال بعد از ازدواج تصمیم گرفت برای کار بره ترکیه گفت فقط یک ساله تا پول جمع کنه و برگرده اما اون یک سال شد دو سال سه سال و حالا شش ساله که دیگه نه خبری ازش دارم نه پولی نه حتی یه تماس درست و حسابی اوایل ماهی یه بار زنگ می‌زد اما کم‌کم فقط توی واتساپ دو کلمه جواب می‌داد تا اینکه کلاً غیب شد خانواده‌اش می‌گفتن اونجا مشکل داره اما من می‌دونستم که دیگه نمی‌خواد برگرده من توی بلاتکلیفی مونده بودم نه زنی که شوهر داره نه زنی که طلاق گرفته باشه نه نفقه داشتم نه حمایت فقط تنهایی و حرف مردم یه شب که دیگه طاقت نداشتم نشستم سرچ کردم که زن‌هایی که شوهرشون مهاجره چیکار می‌تونن بکنن رسیدم به سایت وکیل‌تل یه مقاله دیدم به اسم مزایای دعوی تمکین برای زنان خوندم و شوکه شدم چون اصلاً نمی‌دونستم میشه با دادخواست تمکین حتی وقتی مرد خارج از کشوره مسیر حقوقی رو برای طلاق و گرفتن مهریه و نفقه باز کرد با شماره مشاوره حقوقی تماس گرفتم یه خانم مهربون که وکیل پایه یک دادگستری در تهران بود جوابم رو داد وقتی ماجرامو گفتم گفت الهام جان تو هنوز زن شرعی اون مردی اما اون نه وظیفه‌اش رو انجام می‌ده نه قصد داره زندگی کنه پس قانون این حقو بهت داده که اقدام کنی اون وکیل باسواد گفت باید دادخواست تمکین بدی و اگر اون نیاد یا محل سکونتش مشخص نباشه با اعلام مجهول‌المکان بودنش ادامه بدیم و بعد از رأی دادگاه حتی می‌تونی تقاضای طلاق بدی چون عدم تمکین طرف مقابل باعث ایجاد عسر و حرج برای تو شده با کمک اون وکیل با تجربه همه مدارک و مدارک عدم تماس همسرم و نامه‌های بی‌پاسخ جمع شد با همون دادخواست رفتیم دادگاه خانواده شعبه چهار تهران قاضی وقتی شنید که مرد از کشور رفته و زن رو بلاتکلیف رها کرده پرونده رو با دقت بررسی کرد و چون نتونستن حضورش رو اثبات کنن وکیل درخواست نشر آگهی در روزنامه رسمی داد بعد از یک ماه کسی جوابی نداد و حکم صادر شد که همسرم بدون دلیل از تمکین خودداری کرده اون رأی حکم شروع یه مسیر تازه بود چون باهاش تونستم دادخواست طلاق بدم و مهریه و نفقه و اجرت‌المثل رو هم مطالبه کنم الان منتظرم که رأی نهایی بیاد اما حس می‌کنم بعد از سال‌ها رهایی دارم طعم نفس کشیدن بدون ترس رو می‌چشم به همه زن‌هایی که شوهرشون ولشون کرده و اونور آب نشسته و انگار وجود ندارن می‌گم از حق خودتون نگذرید برید دنبالش بخواید بدون ترس وکیل‌تل و اون مشاوره حقوقی نجات من شد اگه اون وکیل تهران نبود شاید هنوز هم توی بی‌سرانجامی گیر کرده بودم


سحر

من سحر هستم ۲۹ ساله از کرج زندگی مشترکم مثل قصه‌های عاشقانه شروع شد اما مثل یه دعوای بی‌پایان ادامه پیدا کرد سال اول همه چیز خوب بود اما از سال دوم فهمیدم که همسرم فقط وقتی خوشحال و راضی بود که من حرف نمی‌زدم فقط وقتی زندگی شیرین بود که من ساکت می‌موندم بعد از یه دعوای شدید که سر چیز مسخره‌ای اتفاق افتاد گفت نمی‌خوامت برو خونه پدرت و تا نگفتم برنگرد اون شب با بغض و چمدون کوچیکم برگشتم خونه پدرم روزها گذشت و هیچ تماسی نگرفت نه پیامی نه دلجویی فقط شنیدم که گفته هر وقت دلش بخواد منو برمی‌گردونه و تا اون موقع باید صبر کنم خانواده‌م می‌گفتن باید شکایت کنی باید از حقوقت دفاع کنی اما من نمی‌دونستم چطور حتی نمی‌دونستم از کجا شروع کنم فقط می‌دونستم که اگر برم و ساکت بمونم اون دوباره همین کارو تکرار می‌کنه تو اینترنت سرچ کردم نوشتم زن چطور می‌تونه از شوهرش شکایت کنه که برش گردونه و بهم احترام بذاره رسیدم به مقاله‌ای از سایت وکیل‌تل به اسم «مهم‌ترین مزایای دعوی تمکین در دعاوی طلاق» وقتی خوندمش برق امید توی دلم روشن شد فهمیدم که اگر زن به ناحق از خونه بیرون انداخته بشه می‌تونه دادخواست تمکین بده و از شوهرش بخواد که یا برش گردونه یا تکلیفشو مشخص کنه شماره مشاوره حقوقی سایت رو گرفتم و یه خانم محترم جواب داد که گفت وکیل پایه یک دادگستری در تهرانه وقتی شرایطو گفتم گفت تو دقیقاً باید دادخواست تمکین بدی و برگردی به جایگاهی که حق توئه گفت تمکین فقط به معنی اطاعت کورکورانه نیست یعنی زن حق داره در بستر زندگی مشترک احترام و امنیت داشته باشه اون وکیل باسواد بهم گفت باید نامه بنویسی که حاضری به زندگی برگردی اما در چارچوب احترام و قانون گفت اگر اون امتناع کنه خودت می‌تونی بعداً درخواست نفقه و حتی طلاق بدی چون قانون پشتته با کمک همون وکیل با تجربه دادخواست تنظیم کردیم به دادگاه خانواده کرج رفتیم شوهرم وقتی احضاریه رو گرفت تازه جدی گرفت و با چهره‌ای متعجب اومد دادگاه می‌خواست نشون بده من زن ناسازگارم اما با مدارکی که وکیلم جمع کرده بود و دفاع قاطعش دادگاه فهمید که این مرده که منو ترک کرده دادگاه رأی داد که من حق دارم به منزل برگردم و اگر شوهرم فراهم نکنه شرایطو باید نفقه بده چند هفته بعد اون خودش اومد دنبالم اما این بار با احترام و با ترس از قانون حالا برگشتم سر خونه‌مون اما دیگه اون زن ساکت نیستم الان مشاوره می‌رم و با کمک همون وکیل دارم برای تمام حقوق مالی و قانونی‌م برنامه‌ریزی می‌کنم چون فهمیدم سکوت یعنی باخت از ته دل به همه زن‌ها می‌گم گاهی تمکین یعنی مبارزه نه تسلیم یعنی دفاع از شأن خودت یعنی اینکه بگی من هستم و باید دیده بشم وکیل‌تل برای من فقط یه مقاله نبود یه فانوس بود توی تاریکی اون وکیل تهران با اون مشاوره حقوقی دلسوزانه بهم یاد داد که چطور محکم و قانونی از حقم دفاع کنم


حسین سیفی

تمکین زوجه اعم است از تمکین عام و خاص که تمکین خاص در خصوص برقراری روابط زناشویی می‌باشد و تمکین عام نیز پیروی از شوهر البته نسبت به خواسته ها و موارد متعارف و در حدود معاضدت زناشویی که نتیجه عدم تمکین عدم استحقاق نفقه به زوجه و همچنین محق شدم زوج برای ازدواج مجدد به تجویز دادگاه و بدون نیاز به اخذ اجازه از زوجه


حسین سیفی

تمکین در خصوص زوجه شامل تمکین عام و خاص می‌باشد که تمکین خاص در خصوص ایفا روابط زناشویی موضوعیت داشته و تمکین عام نیز در خصوص پیروی از شوهر البته در خصوص خواسته های شوهر در راستای معاضدت خانوادگی و امور مشمول مصلحت خانواده می‌باشد و از آثار عدم تمکین میتوان به عدم استحقاق نفقه و محقق شدن زوج جهت ازدواج مجدد بدون اجازه زوجه می‌باشد


بشیر علی پاریاد

با سلام ‌. زوجه موظف به تمکین خاص و عام از زوج است البته تمکین خاص زمامی است که حق حبس زوجه زایل شده باشد . در صورت عدم تمکین از نفقه محرم می شوند و در صورت استمرار به درخواست زوج حکم ازدواج مجدد صادر می گردد و همچنین در اگر زوج قصد طلاق زوجه را داشته باشند بحث تنصیف اموال منتفی است


بهنام رحمانی فرد

با سلام و احترام با توجه به اینکه زوج و زوجه در زندگی مشترک وظایف متقابلی را بر عهده یکدیگر دارند یکی از آن وظایف برای زوجه تمکین می باشد بنابراین زوجه بایستی تمکین نماید،تمکین اعم از عام و خاص می باشد تمکین خاص یعنی اینکه زوجه رابطه زناشویی را با زوج برقرار نماید و تمکین عام بسیاری از مواردی که زوجه بایستی از زوج تبعیت کندرا شامل می شود اما نکته حائز اهمیت این است که ضمانت اجرای عدم تمکین چی می باشد در صورتی که زوجه بدون دلایل قانع کننده ای از زوج تمکین ننماید ناشزه محسوب می شود و نفقه به او تعلق نمی گیرد اما گاهی اوقات زوجه برای عدم تمکین خود دلایل قانع کننده ای دارد که در صورتی که دلایل برای دادگاه قانع کننده باشد در این صورت نفقه به زوجه تعلق می گیرد.


Mohamad sheykhi

تمکین یکی از حقوقی بوده که بعد از ازدواج به زوج داده می‌شود. به معنای کلی تمکین یعنی اطاعتی که زن از شوهر خود باید داشته باشد. طبق قانون، تمکین دارای دو دسته عام و خاص است. تمکین خاص به زمانی گفته می‌شود که زن موظف به برقراری رابطه زناشویی به همسر خود می‌شود. براساس قانون شما چه مایل باشید چه تمایلی نداشته باشید، در صورت تمایل زوج باید با او رابطه جنسی برقرار کنید. تمکین به معنای عام هم یعنی اطاعت کردن در هر زمینه‌ای از زوج یا همان همسر در امور زندگی مشترک. اغلب زوجه‌ها از این موارد اطلاعاتی ندارد و به همین دلیل بعد از ازدواج تمایلی به این اطاعت ندارند. مشکل اصلی این بوده در صورت اجتناب از تمکین به شما ناشزه گفته می‌شود. اگر زنی ناشزه باشد به او نفقه تلق نمی‌گیرد. آیا عدم تمکین زوجه دلیل محکمه پسندی برای طلاق است؟ عدم تمکین زوجه ممکن است دلایل زیادی داشته باشد. در صورتی که مرد برای زن آسیب جسمانی داشته باشد یا به دلیل بیماری مقاربتی مشکلاتی را برای زن ایجاد کند؛ زن می‌تواند از همسر خود تمکین عام و خاص نکند. در این حالت هم می‌تواند خانه خود را تغییر داده و هم از برقراری رابطه جنسی اجتناب کند. در صورتی که موضوع این باشد، زن ناشزه نخواهد بود و امکان به اجرا گذاشتن مهریه و طرح دادخواست طلاق را خواهد داشت. در حالی که زن نتواند دلایل محکمه پسندی برای عدم تمکین خود ارائه دهد، از جانب دادگاه حق طلاق از او گرفته می‌شود.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام. یکی از حقوقی که مخصوص زوج در زندگی مشترک می‌باشد بحث تمکین زوجه از وی هست.براساس قانون مدنی جمهوری اسلامی زوجه مکلف به تمکین عام و تمکین خاص از همسر خویش می‌باشد به زبان ساده تمکین عام یعنی این‌که در محلی که او تعیین می‌کند زندگی نمایند و نسبت‌به وظایف زناشویی از همسر خویش حرف‌شنوی داشته باشد. اما سوال مهم این است که ضمانت اجرای این عدم تمکین چیست؟در صورت عدم تمکین زوجه از همسر خویش حتی اگر حکم قطعی دادگاه تجدیدنظر صادرشده باشد ضمانت اجرایی مبنی‌بر این‌که ایشان را به‌زور به حبس در منزل شوهر ببرند یا این‌که زندانی نمایند وجود ندارد اما درعوض زوجی از برخی از حقوق مالی خویش مانند حق نفقه حق تنصیف اموال محروم خواهد شد از طرفی این حق برای زوج وجود دارد که درخواست اجازه ازدواج مجدد را از دادگاه کسب نماید البته باید دانست در پاره‌ای از موارد زوجه حق دارد که از شوهر خویش تمکین نکند مانند زمانی‌که برای وی خوف جانی داشته باشد یا این‌که این اجازه در ضمن شرط عقد به او داده‌شده باشد. برای دانستن دیگر جزئیات می‌تواند با وکلای مؤسسه مشورت نموده و مشکل خویش را برطرف نمایید موفق باشید.


احمدجوکاری

با سلام یکی از نکاتی که بعضاً در مراجعات و مشاوره ها به کرات مشاهده می شود این است که اغلب آقایان از اجرای حکم تمکین یا تقاضای صدور اجراییه بعد از رای قطعی الزام زوجه به تمکین آگاهی کامل ندارند. حکم الزام زوجه به تمکین بدون اجراییه و عدم تسلیم زوجه به رای قضایی فاقد کارآیی لازم است و حتی پس از حکم قطعی هم زوجه مستحق نفقه است مگر اینکه اجراییه صادر شده باشد و زوجه اجرای حکم ننماید و دادگاه گواهی نشوز صادر کرده باشد.


سپیده کرمی

باسلام در صورت اثبات عدم تمکین زوجه ،زوج می‌تواند حکم اجازه ازدواج مجدد را با تقدیم دادخواست از دادگاه خانواده دریافت نمایدهمچنین ارائه رای عدم تمکین زوجه در دعوی حقوقی مطالبه نفقه موجب عدم استحقاق زوجه به نفقه خواهد بود.


معراج فرجی

تنها یک نکته مغفول مونده اون هم حق حبس زن هستش قبل از اولین ارتباط جنسی که مانع صدق نشوز میشه و در مقابل دریافت مهریه میتونن تمکین رو حبس کنند


محسن جعفری

عدم تمکین زوجه از زوج از مواردی است که دارای آثاری همچون عدم تعلق نفقه و دریافت اجازه ازدواج مجدد از سوی دادگاه برای مرد را به همراه دارد


فریبرز ذوالفقاری

تمکین یکی از حقوقی بوده که بعد از ازدواج به زوج داده می‌شود. به معنای کلی تمکین یعنی اطاعتی که زن از شوهر خود باید داشته باشد. طبق قانون، تمکین دارای دو دسته عام و خاص است. تمکین خاص به زمانی گفته می‌شود که زن موظف به برقراری رابطه زناشویی به همسر خود می‌شود. براساس قانون شما چه مایل باشید چه تمایلی نداشته باشید، در صورت تمایل زوج باید با او رابطه جنسی برقرار کنید. تمکین به معنای عام هم یعنی اطاعت کردن در هر زمینه‌ای از زوج یا همان همسر در امور زندگی مشترک. اغلب زوجه‌ها از این موارد اطلاعاتی ندارد و به همین دلیل بعد از ازدواج تمایلی به این اطاعت ندارند. مشکل اصلی این بوده در صورت اجتناب از تمکین به شما ناشزه گفته می‌شود. اگر زنی ناشزه باشد به او نفقه تلق نمی‌گیرد


خدیجه میرحیدری

باسلام: نظر به اینکه در دعاوی خانواده ، بحث عدم تمکین یکی از مباحثی است که ابتدای امر زوج با ارسال اظهارنامه از زوجه درخواست تمکین و ایفای وظایف زوجیت می نماید و در صورت عدم ایفای وظایف زوجیت ، زوج دادخواست تمکین می نماید و نهایتا در صورتی که زوجه بدون دلیل موجه قانونی و شرعی حاضر به تمکین نباشد ، زوجه ناشزه محسوب و نفقه به وی تعلق نمی‌گیرد و به زوج حق ازدواج مجدد داده می شود .


ثبت دیدگاه شما

فرم درخواست مشاوره حقوقی

مطالب مرتبط

شکایت از همسر بابت تهدید و ضرب و جرح

خشونت خانگی، هرچند پنهان، یکی از شایع ترین و پیچیده ترین مشکلات اجتماعی در ایران

وکیل نفقه و حضانت مازندران

حقوق خانواده و مسائل مرتبط با نفقه و حضانت، از پیچیده ترین و حساس ترین موضوعات د

مشاوره حقوقی خانواده مازندران

خانواده بنیان اصلی جامعه محسوب می شود و حفظ آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ام

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت