شرایط انتقال بدهی پدر متوفی به فرزندان

شرایط انتقال بدهی پدر متوفی به فرزندان

شرایط انتقال بدهی پدر متوفی به فرزندان

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در سوگ عزیزان خود با افرادی مواجه شوید که ادعای طلب از متوفی را دارند. این مشکلی است که امکان روبرویی تمام افراد با آن وجود دارد. پس بهتر است پیش از بروز این مشکل اطلاعاتی در این زمینه داشته باشیم. در این مقاله درباره انتقال بدهی متوفی به فرزندان صحبت خواهیم کرد. همچنین می توانید در هر ساعت از شبانه روز با شماره 09212242670 تماس گرفته و با برترین وکلای متخصص در این حوزه مشورت نمایید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

منظور از دیون متوفی چیست؟

پیش از پرداخت به مبحث اصلی یعنی انتقال بدهی متوفی به فرزندان، بهتر است ابتدا درباره ماهیت دیون متوفی صحبت کنیم. البته معنای دین را تقریبا همه ما می‌دانیم اما در رابطه با دیون متوفی مسئله مهم این است که بدانیم آیا این دین به وراث منتقل می‌شود یا خیر؟! شرایط لازم برای انتقال دیون متوفی به وراث چیست؟! تمام دیون قابل انتقال به وراث هستند یا فقط تعداد مشخصی از آن ها؟! پاسخ به این پرسش ها نیز مستلزم مفهوم شناسی دیون متوفی می‌باشد.

دیون متوفی در اصل همان حقوق دیگران بر عهده متوفی هستند. به طور مثال بدهی که متوفی به فرد دیگری داشته است یکی از دیون مالی متوفی محسوب می‌شود.

وکیل کاربلد ارث

در بحث انتقال بدهی متوفی به فرزندان یا دیگر وراث، فرقی ندارد که خواهان باشید (داین) یا وراث مدیون در هر حالت به وکیل کاربلد ارث احتیاج پیدا خواهید کرد. زیرا مبحث ارث به خودی خود جزء مباحث بسیار پیچیده فقهی و قانونی است، حال اگر انتقال دین در آن مطرح شود پیچیده‌تر هم خواهد شد.

به طور مثال تصور کنید فردی به شما بدهکار بوده و به تازگی فوت شده است. مطالبه بدهی از وراث تنها راه پیش روی شماست. اما برای مطالبه حق خود از وراث متوفی چه در محضر دادگاه و چه نزد خود وراث، باید ابتدا ادعای خود را ثابت کنید. در چنین مواقعی با وجود یک وکیل کاربلد و یا حتی با دریافت مشاوره حقوقی از وکیل ارث، به راحتی ادعای خود را ثابت کرده و طلبتان را وصول خواهید کرد.

البته سپردن وکالت پرونده انتقال بدهی متوفی به فرزندان و دریافت مشاوره حقوقی تلفنی در این زمینه، فواید بسیار دیگری نیز خواهد داشت. در صورت نیاز به مشورت با وکیل یا عقد قرارداد وکالت با وکیل کاربلد ارث با شماره 09212242670 تماس حاصل فرمایید.

 

پرداخت دیون متوفی

انتقال بدهی های متوفی قبل از حصر وراثت

پس از فوت شخص، حصر وراثت و تقسیم ترکه او باید به ترتیب زیر باشد؛

  1. برداشتن هزینه کفن و دفن وی و همچنین هزینه های لازم برای حفظ و اداره ترکه
  2. پرداخت دیون و بدهی های حال و موجل متوفی (منظور از دین حال، دین بدون مدت است که باید فورا پرداخت شود و منظور از دیون موجل دیون مدت دار هستند.)
  3. عمل به وصایای میت بر ثلث ترکه بدون اجازه وراث و بر بیش از ثلث ترکه با اجازه وراث

بنابراین پس از انتقال بدهی متوفی به فرزندان، دیون متوفی باید پیش از حصر وراثت و تقسیم ترکه پرداخت شوند. حال اگر وراث به این مسئله توجه نکرده و ترکه را تقسیم کنند، طلبکار برای وصول طلب خود باید به وراث مراجعه نماید.

اولویت پرداخت دیون متوفی به چه صورت است؟

مطابق با قوانین و مقررات مربوط به تقسیم ترکه متوفی، پرداخت دیون وی باید به ترتیب زیر باشد:

طبقه اول:

  1. حقوق خدمه برای مدت سال آخر قبل از فوت
  2. حقوق خدمتگزار بنگاه متوفی برای مدت شش ماه قبل از فوت
  3. حقوق کارگران روز مزد یا کارگرانی که به صورت هفتگی مزد می‌گرفتند برای مدت سه ماه قبل از فوت

 

تقسیم سهم الارث و دیون متوفی

طبقه دوم:

طلب اشخاصی که مال آن ها به عنوان ولایت و قیمومیت نزد متوفی گذاشته شده بود. البته پرداخت دین متوفی به این افراد زمانی رجحان خواهد داشت که فوت در دوره ولایت و قیمومیت یا یک سال پس از آن واقع شده باشد.

طبقه سوم:

دیون پزشک و هزینه های خرید داروی متوفی و خانواده او که یک سال قبل از فوت واقع شده باشند.

طبقه چهارم:

پرداخت نفقه و مهریه زن یا زنان متوفی به موجب ماده 1206 قانون مدنی.

طبقه پنجم:

طلب سایر بستانکاران.

 

ارتباط در واتس اپ

نحوه مطالبه بدهی از بازماندگان متوفی

پرسش مهم در بحث انتقال بدهی متوفی به فرزندان این است که طلبکار چطور باید طلب خود را از بازماندگان و ورثه مطالبه کند؟! در چه صورت وراث موظف به پرداخت طلب طلبکار هستند؟!

انتقال بدهی متوفی به فرزندان به دو صورت انجام می‌شود:

  1. اگر فرزندان بدون هیچ شرطی، ترکه را قبول کنند پرداخت دیون متوفی کاملا بر عهده آن ها خواهد بود. در این صورت حتی اگر دیون متوفی بیش از ترکه وی باشد نیز فرزندان موظف به پرداخت هستند.
  2. اگر فرزندان به شرط تحریر، ترکه را قبول کنند که در این صورت ترکه به ترتیب طبقات گفته شده تقسیم شده، و باقیمانده متناسب با سهم فرزندان به آن ها داده خواهد شد.

در حالت اول که انتقال بدهی متوفی توسط فرزندان انجام خواهد شد. پس طلبکار باید متناسب با سهم الارث هر یک از فرزندان، طلب خود را از ایشان مطالبه کند. اما در حالت دوم با توجه به ترکه متوفی، دیون وی به تمام طبقات پرداخت خواهد شد. به عبارت دیگر در این حالت طلبکار نمی‌تواند پس از تحریر و تقسیم ترکه، چیزی از فرزندان متوفی طلب کند.

با توجه به پیچیدگی بحث، دریافت مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان را برای کسب اطلاعات بیشتر، به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

دعوی ماترک در نظام حقوقی ایران 
مشاوره حقوقی مهر و موم ترکه 
وکیل ارث 
مشاوره حقوقی انحصار وراثت 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

مجید شیخی

با سلام پس از انتقال بدهی متوفی به فرزندان، دیون متوفی باید پیش از حصر وراثت و تقسیم ترکه پرداخت شوند. حال اگر وراث به این مسئله توجه نکرده و ترکه را تقسیم کنند، طلبکار برای وصول طلب خود باید به وراث مراجعه نماید.


امیر نجفی

سلام وقت بخیر موضوع ارث از جمله موارد مهم جامعه حقوقی امروزه می باشد و تفکیک این موضوع که نسبت سهم الارث به چه صورت است و از همه مهم تر کدامیک از دعاوی مهر و موم ترکه یا تقسیم ترکه یا تحریر ترکه می بایست مطرح شود از مباحث مهم و دغدغه های اساسی وراث می باشد لذا با اتخاذ وکیل حقوقی این موضوع به نحو احسنت قابل پیگیری است.


کوکبی

دیون متوفی زمانی به وراث منتقل می‌شود که ترکه را قبول کرده باشند و تنها دراین صورت اسن که داین متوفی می‌تواند بر علیه وراث مدیون اقامه دعوی نماید


فاطمه علی زاده

با سلام درموردی که وراث، ترکه متوفی را بدون شرط بپذیرند، اما دین او را نپردازند، طلبکاران می‌توانند از دادگاه برای اجرای ماده ۲ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی درخواست کنند و حکم به توقیف اموال ورثه کنند.


M.j sheykhi

پس از فوت شخص، حصر وراثت و تقسیم ترکه او باید به ترتیب زیر باشد؛ برداشتن هزینه کفن و دفن وی و همچنین هزینه های لازم برای حفظ و اداره ترکه پرداخت دیون و بدهی های حال و موجل متوفی (منظور از دین حال، دین بدون مدت است که باید فورا پرداخت شود و منظور از دیون موجل دیون مدت دار هستند.) عمل به وصایای میت بر ثلث ترکه بدون اجازه وراث و بر بیش از ثلث ترکه با اجازه وراث بنابراین پس از انتقال بدهی متوفی به فرزندان، دیون متوفی باید پیش از حصر وراثت و تقسیم ترکه پرداخت شوند. حال اگر وراث به این مسئله توجه نکرده و ترکه را تقسیم کنند، طلبکار برای وصول طلب خود باید به وراث مراجعه نماید.


بهنام رحمانی فرد

با سلام 0 logo صفحه اصلی شرایط انتقال بدهی پدر متوفی به فرزندان شرایط انتقال بدهی پدر متوفی به فرزندان شرایط انتقال بدهی پدر متوفی به فرزندان شرایط انتقال بدهی پدر متوفی به فرزندان ۲۵اردیبهشت ۱۴۰۱ هادی توکلی تقسیم ارث شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در سوگ عزیزان خود با افرادی مواجه شوید که ادعای طلب از متوفی را دارند. این مشکلی است که امکان روبرویی تمام افراد با آن وجود دارد. پس بهتر است پیش از بروز این مشکل اطلاعاتی در این زمینه داشته باشیم. در این مقاله درباره انتقال بدهی متوفی به فرزندان صحبت خواهیم کرد. همچنین می توانید در هر ساعت از شبانه روز با شماره 09212242670 تماس گرفته و با برترین وکلای متخصص در این حوزه مشورت نمایید. هزینه مشاوره حقوقی منظور از دیون متوفی چیست؟ پیش از پرداخت به مبحث اصلی یعنی انتقال بدهی متوفی به فرزندان، بهتر است ابتدا درباره ماهیت دیون متوفی صحبت کنیم. البته معنای دین را تقریبا همه ما می‌دانیم اما در رابطه با دیون متوفی مسئله مهم این است که بدانیم آیا این دین به وراث منتقل می‌شود یا خیر؟! شرایط لازم برای انتقال دیون متوفی به وراث چیست؟! تمام دیون قابل انتقال به وراث هستند یا فقط تعداد مشخصی از آن ها؟! پاسخ به این پرسش ها نیز مستلزم مفهوم شناسی دیون متوفی می‌باشد. دیون متوفی در اصل همان حقوق دیگران بر عهده متوفی هستند. به طور مثال بدهی که متوفی به فرد دیگری داشته است یکی از دیون مالی متوفی محسوب می‌شود. وکیل کاربلد ارث در بحث انتقال بدهی متوفی به فرزندان یا دیگر وراث، فرقی ندارد که خواهان باشید (داین) یا وراث مدیون در هر حالت به وکیل کاربلد ارث احتیاج پیدا خواهید کرد. زیرا مبحث ارث به خودی خود جزء مباحث بسیار پیچیده فقهی و قانونی است، حال اگر انتقال دین در آن مطرح شود پیچیده‌تر هم خواهد شد. به طور مثال تصور کنید فردی به شما بدهکار بوده و به تازگی فوت شده است. مطالبه بدهی از وراث تنها راه پیش روی شماست. اما برای مطالبه حق خود از وراث متوفی چه در محضر دادگاه و چه نزد خود وراث، باید ابتدا ادعای خود را ثابت کنید. در چنین مواقعی با وجود یک وکیل کاربلد و یا حتی با دریافت مشاوره حقوقی از وکیل ارث، به راحتی ادعای خود را ثابت کرده و طلبتان را وصول خواهید کرد. البته سپردن وکالت پرونده انتقال بدهی متوفی به فرزندان و دریافت مشاوره حقوقی تلفنی در این زمینه، فواید بسیار دیگری نیز خواهد داشت. در صورت نیاز به مشورت با وکیل یا عقد قرارداد وکالت با وکیل کاربلد ارث با شماره 09212242670 تماس حاصل فرمایید. پرداخت دیون متوفی انتقال بدهی های متوفی قبل از حصر وراثت پس از فوت شخص، حصر وراثت و تقسیم ترکه او باید به ترتیب زیر باشد؛ برداشتن هزینه کفن و دفن وی و همچنین هزینه های لازم برای حفظ و اداره ترکه پرداخت دیون و بدهی های حال و موجل متوفی (منظور از دین حال، دین بدون مدت است که باید فورا پرداخت شود و منظور از دیون موجل دیون مدت دار هستند.) عمل به وصایای میت بر ثلث ترکه بدون اجازه وراث و بر بیش از ثلث ترکه با اجازه وراث بنابراین پس از انتقال بدهی متوفی به فرزندان، دیون متوفی باید پیش از حصر وراثت و تقسیم ترکه پرداخت شوند. حال اگر وراث به این مسئله توجه نکرده و ترکه را تقسیم کنند، طلبکار برای وصول طلب خود باید به وراث مراجعه نماید


آزاده

چنانچه ورثه متوفی بدون قید و شرط، ترکه یا اموال متوفی را قبول کند، باید کلیه بدهی متوفی را پرداخت کند هر چند بدهی شخص بیش از اموال به‌جا مانده باشد. اما اگر ثابت کنند که بدهی متوفی بیش از ترکه بوده، نسبت مازاد ترکه مسئول نخواهند بود.


قجری

ورثه ملزم نيستند غير از تركه چيزي به بستانكاران بدهند و اگر تركه براي اداء تمام ديون كافي نباشد تركه مابين تمام بستانكاران به نسبت طلب آنها تقسيم مي شود مگر اينكه آن را بدون شرط قبول كرده باشند كه در اين صورت مطابق ماده 246 مسئول خواهند بود در موقع تقسيم ديوني كه به موجب قوانين ،داراي حق تقدم و رجحان هستند رعايت خواهد شد


وحید قلی پور عباسی

تکلیف حقوقی بدهی فرد فوت شده در قوانین ایران علیرغم اینکه با مرگ هر انسانی، پرونده حیاتش بسته می شود اما از آنجائی که موضوع اموال باقی مانده وی، یک موضوع مادی است لذا تا زمان تصفیه ماترک متوفی پرونده دارائی اش مفتوح است . نکات مهم حقوقی در مورد ماترک متوفی : – اولا دارایی انسان شامل طلب و بدهی وی می شود به عبارت بهتر میگویند فردی دارای مطالباتی است یا دارای بدهی ای است بهرحال در این مقاله در خصوص وضعیت دارایی فرد فوت شده (متوفی) و تکلیف ورثه اش و اموال باقی مانده بعد از فوتش پرداخته شده است بدیهی است که وراث برای تعیین تکلیف اموال بجا مانده متوفی اقدام به اخذ گواهی حصر وراثت می نمایند و در گواهی حصر وراثت قدرالسهم هر ورثه نسبت به دارایی متوفی معین می شود . به عنوان مثال در گواهی حصر وراثت متوفائی قید می شود که : میزان قدرالسهم هر ورثه نسبت به دارایی متوفی ….. به عنوان مثال (آقای ع) فوت نموده است و ورثه اش یک همسر و دو فرزند پسر و یک فرزند دختر است، در گواهی حصر وراثت قید می شود که همسر یک هشتم و هر پسر دو سهم و دختر یک سهم ارث می برند. – از منظر حقوقی به دارایی به جا مانده متوفی، ترکه می گویند و این دارایی ممکن است هم مثبت باشد که ( طلب است) و هم ممکن است منفی باشد که (بدهی است). و انحلال این دو بخش زمانی است که ترکه تصفیه شود به عبارت ساده تر زمانی ماترک منحل می شود که وراث نسبت به سهمشان مطالبات متوفی را دریافت و بدهی اش را پرداخت نمایند . – نکته قابل توجه این است که ماترک شخصیت حقوقی دارد ولی در عین حال، قانون امور حسبی در ماده 226 تاکید نموده است: ورثه ملزم نیستند غیر از ترکه، چیزی به بستانکاران بدهند پس چنانچه فردی فوت کند یا اموالی از خود بجا گذاشته است و یا اموالی پس از مرگ نداشته باشد لذا اگر متوفی فاقد ماترک باشد ورثه ملزم به تصفیه بدهی وی نمی باشند اما اگر ماترکی از وی باقی مانده باشد ورثه ملزمند که از ماترک وی بدهی طلبکاران را بپردازند و قانون مدنی در این خصوص اشعار دارد: مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی، وقتی مستقر می شود که دیونی که برترکه میت تعلق گرفته، به طلبکار پرداخت شود (ماده 868) – و لازم به ذکر است : بیان قانونگذار از واژه استقرار مالکیت وراث، نسبت به ترکه، : مالکیت قطعی هر ورثه نسبت به سهم قانونی خود از ترکه است . – ضمن اینکه دیون موجل متوفی حال می شود ( ماده 231 قانون امورحسبی) ( به عنوان مثال متوفی در زمان حیاتش به شخصی متعهد بوده که بدهی خود را قسطی بصورت ماهانه تادیه نماید ..) لذا به محض فوتش طلبکاران محق هستند کل طلب خود را از محل دارایی اش، از ورثه وی درخواست نمایند . – البته در خصوص حال شدن دیون متوفی، یک استثنایی در قانون پیش بینی شده است و آن مسئله رهن است یعنی اگر راهن، مالی را به رهن مرتهن می دهد و بعد فوت کند، دیون راهن در این صورت حال نمی شود زیرا قانون مدنی در این خصوص تاکید نموده است که عقد رهن با فوت راهن یا مرتهن فسخ نمی گردد( ماده 788) – بنا بر تاکید قانونگذار در ماده 869 قانون مدنی مبتنی بر اینکه ابتدا باید دیون متوفی پرداخت شود و سپس از محل باقی مانده ماترک متوفی ، ماترک بین ورثه ها تقسیم شود . لذا شایسته است در مورد دیون متوفی تقسیم بندی در نظر بگیریم: الف : برخی از دیون متوفی قائم به شخص می باشد و با فوت وی منتفی می شود مانند اینکه متوفائی متولی موقوفه ای بوده است و از بابت این سمت در زمان حیاتش حق و تکلیفی داشته است لذا به محض فوت متوفی این حق و تکلیف منتفی می شود و به وراث وی نمی رسد و یا در خصوص نفقه همسر متوفی که با فوت متوفی، زوجه اش مستحق دریافت نفقه، از وراث وی نمی باشد . ب : اما بسیاری از دیون متوفی با فوت وی منتفی نمی شود و به عبارت بهتر قائم به شخص متوفی نیستند و پس از فوت متوفی، ورثه اش ملزمند از محل ماترکش پرداخت نمایند و در این خصوص ماده 869 قانون مدنی ضمن اینکه تاکید نموده است که بعد از پرداخت دیون متوفی، ورثه می توانند سهم الارث خود را دریافت یا درخواست نمایند بهرحال در ادامه این ماده، این نوع دیون را به ترتیب و به اولویت به شرح ذیل بیان نموده است : اول – قیمت کفن میت و دفن مطابق ماده 869 قانون مدنی هزینه کفن و دفن میت مقدم بر حقوق متعلق به اعیان (مانند رهن) است و یا حتی در قانون امورحسبی بیان شده است: حقوقی که بر عهده ورثه متوفی است بعد از هزینه کفن و دفن و تجهیز میت باید پرداخت شود و واژه تجهیز میت از نگرش حقوقی یعنی هزینه خاکسپاری، هزینه کفن، هزینه قبر و مرده شوی و حمل میت و مراسم دینی مطابق شوون میت و لازم به ذکر است قیمت کفن و دفن و تجهیز میت از اصل ترکه برداشت می شود اما هزینه های غیر واجب مانند پرداخت اجرت قاری، هزینه فاتحه ، چهلم، سالگرد یا حمل میت به شهر دیگر نمی توان از اصل ترکه برداشت نمود مگر با اجازه کسانی که ذیحق هستند مانند طلبکاران، ورثه وصی و موصی له. لازم به ذکر است: دیون و حقوقی که به عهده متوفی است بعد از هزینه کفن و دفن و تجهیز میت و سایر هزینه های ضروری از قبیل هزینه حفظ و اداره ترکه باید از ترکه دریافت شود شایان ذکر است هزینه هایی از قبیل حفظ و اداره ترکه، جزء دیون متوفی به حساب نمی آید ولیکن جزء هزینه هایی است که به حکم قانون به ترکه تحمیل می شود و باید از محل ترکه دریافت شود . دوم – دیونی که متعلق به اعیانی ترکه، مانند عینی که متعلق رهن است . شایان توجه است در خصوص اولویت رهن ( بعد از قیمت کفن و دفن) قانون امور حسبی در این خصوص بیان نموده قانون امور حسبی تعین تکلیف نموده است بدینگونه که مشعر است: اگر چیزی از ترکه در مقابل دینی ، رهن باشد مرتهن نسبت به مال مرهون بر سایر طلبکاران مقدم است و اگر بهای مال مرهون از طلب مرتهن زاید باشد ، مقدار زاید مابین طلبکاران و اگر کمتر باشد مرتهن نسبت به باقیمانده طلب خود، مانند سایر بستنکاران خواهد بود . و همچنین، اگر متوفی در حال حیات خود کالایی خریده باشد و ثمن آن را نداده باشد، فروشنده می تواند از بابت ثمن، کالائی را که فروخته است تملک کند، در صورتی که ماترک متوفی بر دیون او کافی باشد در غیر این صورت با سایر طلبکاران نسبت به سهم خود، شریک است . سوم دیون و واجبات مالی متوفی شایان توجه است که دیون و واجبات مالی متوفی نیز دارای ترتیب خاصی است که وراث باید این امر را مد نظر قرار دهند و ماده 226 قانون امور حسبی ترتیب و اولویت بندی ان را به شرح ذیل بیان کرده است : طبقه اول ): الف: حقوق خدمتکار خانه به مدت سال آخر قبل از فوت ب: حقوق خدمتگذاران بنگاه متوفی برای شش ماه قبل از فوت وی ج: دستمزد کارگرانی که روزانه یا هفتگی مزد می گیرند برای سه ماه قبل از فوت متوفی طبقه دوم ): طلب مال اشخاصی که مال آن ها به عنوان ولایت یا قیمومیت تحت اداره متوفی بوده نسبت به میزانی که متوفی از جهت ولایت یا قیمومیت ، مدیون شده است این نوع طلب در صورتی دارای حق تقدم خواهد بود که مدت در دوره ولایت یا قیمومیت و یا در ظرف یک سال بعد از آن واقع شده باشد . طبقه سوم ): طلب پزشک و دارو فروش و مطالباتی که به مصرف در مداوای متوفی و خانواده اش در ظرف سال قبل از فوت رسیده باشد طبقه چهارم ): الف: نفقه زن متوفی (وفق ماده 1206 قانون مدنی ) ب: مهریه زن ( وفق ماده 1082) طبقه پنجم): سایر بستانکاران


وحید فراست

در مورد دیون متوفی باید به ترتیب عمل نمود و نمی شود بدون ترتیب دیون متوفی پرداخت نمود


راضیه دهقان

سلام و خداقوت خدمت کادر مجرب سایت وکیل تلفنی در خصوص بدهی متوفی باید بدهی های مربوط به فرد فوت شده از ماترک پرداخت شود . بعداز فوت هر شخصی بایدردادخواست انحصار وراثت ثبت کرد زمانی که گواهی حصر وراثت صادر شد سهم الارث وراثت مشخص میشود.


راضیه دهقان

سلام و خداقوت خدمت کادر مجرب سایت وکیل تلفنی در خصوص بدهی متوفی باید بدهی های مربوط به فرد فوت شده از ماترک پرداخت شود . بعداز فوت هر شخصی بایدردادخواست انحصار وراثت ثبت کرد زمانی که گواهی حصر وراثت صادر شد سهم الارث وراثت مشخص میشود.


محمد مومنی

اصولاً ورثه مسئولیتی در قبال تعهدات, دیون و سایر الزامات مورث ندارد, زیرا هر کس مسئول ایفای تعهدات خود در برابر دیگران است و شخصیت انسان که می تواند در برابر دیگران صاحب حق و تکلیف شود, با فوت او از بین می رود. با وجود این, اگر از مورث مالی به جا بماند و ورثه ترکه را قبول کنند, مسئولیت تصفیه ترکه بر عهده آنها قرار می گیرد


امین

پیش از پرداخت به مبحث اصلی یعنی انتقال بدهی متوفی به فرزندان، بهتر است ابتدا درباره ماهیت دیون متوفی صحبت کنیم. البته معنای دین را تقریبا همه ما می‌دانیم اما در رابطه با دیون متوفی مسئله مهم این است که بدانیم آیا این دین به وراث منتقل می‌شود یا خیر؟! شرایط لازم برای انتقال دیون متوفی به وراث چیست؟! تمام دیون قابل انتقال به وراث هستند یا فقط تعداد مشخصی از آن ها؟! پاسخ به این پرسش ها نیز مستلزم مفهوم شناسی دیون متوفی می‌باشد.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، همان طور که می دانیم با فوت هر شخص، اموالی و دارایی‌هایی از او به‌جا خواهد ماند که بعد از فوت، این اموال مطابق قوانین مربوط به ارث، میان وراث تقسیم خواهندشد اما هر شخص در طی زندگی اجتماعی خود علاوه بر داشتن اموال ممکن است که به دیگران بدهی‌هایی داشته‌ باشد. در این صورت با فوت چنین شخصی، مسئولیت ورثه در خصوص ادعای طلب از متوفی مطرح خواهدشد و باید به این سوال پاسخ داد که آیا وراث متوفی نسبت به بدهی‌های او مسئولیت دارند یا خیر و در صورت داشتن مسئولیت، مسئولیت وراث در پرداخت دیون متوفی تا چه میزانی می‌باشد؟ اصولاً ورثه مسئولیتی در قبال تعهدات, دیون و سایر الزامات مورث ندارد زیرا هر کس مسئول ایفای تعهدات خود در برابر دیگران است و شخصیت انسان که می تواند در برابر دیگران صاحب حق و تکلیف شود, با فوت او از بین می رود. با وجود این, اگر از مورث مالی به جا بماند و ورثه ترکه را قبول کنند, مسئولیت تصفیه ترکه بر عهده آنها قرار می گیرد ولی اگر ترکه را رد کنند تصفیه ترکه با دادگاه خواهد بود و مسئولیتی متوجه ورثه نمی شود. با قبول ترکه توسط ورثه, آنها متعهد به ادای دیون متوفی از محل ترکه می شوند اما اگر ترکه برای ادای دیون کافی نباشد وارثی که آن را قبول کرده با اثبات این امر, تکلیفی نسبت به ادای دین مازاد بر میزان ترکه نخواهد داشت. با فوت محکوم علیه, اجرای محکومیت های مدنی و مالی و جبران ضرور و زیان حاصل از جرم او تا حدود ارزش ما ترک برعهده وراث قرار می گیرد اما محکومیت های کیفری شخصی او مانند مجازات های بدنی و سالب آزادی و جزای نقدی متوجه ورثه نمی شود.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.