چرا ارث زنان نصف مردان میباشد؟

چرا ارث زنان نصف مردان میباشد؟

چرا ارث زنان نصف مردان میباشد؟

چرا ارث زنان نصف مردان میباشد؟ سوالی که از دیر باز مطرح بوده است. با توجه به اینکه، قوانین انحصار وراثت از مهمترین قوانینی هستند که متاثر از اصول شرع مقدس اسلام وضع شده اند. بخش مهم و چالش برانگیز این قوانین متفاوت بودن سهم الارث دختر و پسر بوده و در مراجع قضایی دردسر آفرین بوده و هست. با ما باشید تا به کمک وکیل ارث و به صورت آنلاین یا حضوری از چند و چون قوانین ارث و پاسخ به این سوال که چرا ارث زنان نصف مردان میباشد؟ آگاه شوید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

آیا ارث زن با مرد برابر است؟

چرا ارث زنان نصف مردان میباشد؟ با توجه به آیات قرآن تفاوت سهم زن و شوهر در دریافت ارث را می توان در سوره ی نساء مشاهده نمود و چون قوانین ایران برگرفته از اسلام و شریعت است، امکان تغییر آن در نظام حقوقی اسلام وجود ندارد. اما در قوانین اسلام این امکان وجود دارد تا سهم الارث زوجه در برخی از موارد بالاتر در نظر بگیرند و یا برابر مرد قرار دهند. در هر صورت مرد این اختیار را دارد که قبل از فوت تکلیف مایملک خود را مشخص کند هر چه را می خواهد به طور مساوی بین فرزند دختر و پسر تقسیم نماید.

چرا ارث زنان نصف مردان میباشد؟در نظام حقوقی اسلام ارث زن وارث مرد با هم مساوی نیستند مگر در مواردی که:

زن به عناوین همسر، دختر، مادر، خواهر از ارث با توجه به جایگاه خود بهره مند می شود.

ارث زن به عنوان همسر: اگر متوفی( شوهر) فرزندی نداشته باشد. زن از دارایی های شوهر یک چهارم و اگر دارای فرزندی باشد یک هشتم دارایی های شوهر به او می رسد.

 

ارث

اگر متوفی ( شوهر) دارای چند همسر بوده یک چهارم ارث و یا یک هشتم ترکه به صورت مساوی بین همسران تقسیم می شود.

ارث زن به عنوان فرزند: اگر دختر تنها فرزند خانواده باشد همه ارث به جا مانده به او می رسد و اگر تمامی فرزندان متوفی دختر باشند اموال ارث به صورت مساوی بین دختران تقسیم می شود. ولی اگر فرزندان دختر و پسر باشند، پسر دو برابر دختر ارث می برد. و این سوال چالش برانگیز که چرا ارث زنان نصف مردان میباشد؟ مطرح میشود.

در ماده 907 قانون مدنی ایران نیز در این باره (ارث فرزند) آمده است:

«اگر متوفی، پدر و مادر نداشته و یک یا چند اولاد داشته باشد، ترکه‏اش به طریق ذیل تقسیم می‏شود: اگر براى متوفى تنها یک فرزند باشد، خواه پسر، خواه دختر، تمام ترکه به او مى‏رسد. اگر اولاد متعدد باشد، ولى همه آنها پسر یا دختر، ترکه بین آنان به طور مساوی تقسیم می‏شود. اگر اولاد متعدد باشند و بعضى از آنها پسر و بعضى دختر، پسر دو برابر دختر ارث می‏برد.»

ارث زن به عنوان مادر، ارث زن به عنوان خواهر، که هر یک از موارد با توجه به جایگاهی که در آن قرار گرفته اند مطابق قانون ارث تعیین شده است. برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 02147625900 تماس بگیرید

 

وکیل ارث

چرایی نابرابری ارث زن و مرد

نابرابری ارث زن و مرد و پاسخ به اینکه چرا ارث زنان نصف مردان میباشد؟ از مهمترین چالش هایی است که اسلام به آن پاسخ داده است. از مهم ترین آرزوهای بشر از خلقت تا کنون، اجرای عدالت بوده و هست. در عالم هستی زن مظهر جمال و مرد مظهر جلال خداوند است و خداوند جایگاه ویژه ای برای زن و مرد تعیین نموده است بدون اینکه یکی بر دیگری برتری داشته باشد. هدف اصلی زن و مرد در جهان هستی رسیدن به کمالات است. در احکام اسلام همیشه تاکید شده است که زن و مرد از حق و حقوقات مساوی برخوردارند و یکی بر دیگری برتری ندارد و فقط وظایف و نقش های تعیین  شده برای هریک از آنها باعث بوجود آمدن نگرشی اشتباه شده است که بین زن و مرد تبعیض و نابرابری وجود دارد.

چرا ارث زنان نصف مردان میباشد؟ اسلام تقسیم ارث را بر اساس جنسیت تعیین نکرده است بلکه بر اساس مسئولیت مالی و موقعیت و مسئولیت ها و تکالیفی که بر گردن هر یک گذاشته شده، وضع نموده است.

یکی از دلایل مساوی نبودن سهم الارث برای زن صرفا به عوامل اقتصادی و اجتماعی بر می گردد زیرا مسئولیت های اجتماعی و اقتصادی از ابتدا بر عهده مرد نهاده شده است و او موظف به تامین نیازهای اقتصادی خانواده مانند نفقه زن و فرزند، بذل مهر و صداق، هزینه های مرتبط به زن در هنگامی که در عده به سر می برد، شرکت در جهاد و .... قرار داده شده است.برای مشاوره حقوقی انلاین و رایگان به وبسایت وکلای تلفنی مراجعه نمایید.

 

 

 آیا فرد می تواند شرط برابری سهم الارث دختر و پسرش را قرار دهد؟

چرا ارث زنان نصف مردان میباشد؟ یکی از چالش های مهم در حقوق و قوانین وضع شده در اسلام تقسیم اموال متوفی است. بعد از فوت پدر و یا مادر سهم الارث به جا مانده برای وراث بر اساس قانون می باشد.  با توجه به قانون هیچ کدام از والدین نمی توانند فرزندان خود را از ارث محروم کنند. ولی می توانند در زمان حیات، اموال خود را به هر صورتی که خود صلاح می دانند به نام فرزندانشان کنند. قابل توجه است که  بعد از فوت شخص دیگر در وصیت نامه نمی توان سهم الارث را تغییر داد و شخص می تواند تا حدود یک سوم از اموال خودش را اختصاص به کارهای خیر کند. می تواند یک سوم از دارای اش را به شخص خاص یا یکی از فرزندان و غیر فرزند وصیت نماید. در صورتی که فرد در وصیت نامه خود بیشتر از یک سوم از دارایی هایش را به کسی ببخشد اجرای آن منوط به رضایت وارثان می باشد و در صورت مخالفت وارثان آن بخش از وصیت نامه باطل می شود.

ارث زن نصف مرد آیا قانونی است؟

با توجه به اینکه قانون ارث موضوعی مالی و اقتصادی است، زنان سهمی در جامعه اسلامی از لحاظ مسئولیت اقتصادی بر دوش ندارند. اسلام وظایف و مسئولیت های سنگینی را بر عهده مرد گذاشته است و او را موظف نموده تا به زن مهریه بپردازد، نفقه بدهد، هزینه هایی را در راه جها د پرداخت کند و ...سهم زنان کاملا منصفانه است و ضمانتی است در جهت عزت نفس و شخصیت بارز این قشر از جامعه اسلامی.

قوانین وضع شده در ایران بر اساس دین و شریعت اسلامی است و سهم الارث زن در اسلام معادل نصف سهم الارث مرد است. دختران نصف پسران از پدر و مادر ارث می برند. برادر دو برابر خواهر و شوهر دو برابر زن ارث به او می رسد. لازم به ذکر است مادر و پدری که فرزندشان قبل از آنها فوت شود یک ششم از مال وی به پدر و مادر می رسد.

 

ارتباط در واتس اپ

وکیل کاربلد برای تقسیم سهم الارث فرزندان دختر و پسر

برای پایان دادن به ابهامات که چرا ارث زنان نصف مردان میباشد؟ می توانید با متخصصان در این حوزه ارتباط تلفنی برقرار نمایید و با توجه به اهمیت قانون ارث و نحوه تقسیم سهم الارث دختران و پسران از ترکه متوفی، از وکیل کاربلد راهنمایی بگیرید. از منظر قوانین اسلامی تقسیم ارث بر پایه عدالت اجتماعی بنیان نهاده شده است. برای اقدامی درست و جلوگیری از اختلافاتی که ممکن است در خانواده بوجود آید قبل از هر گونه اقدام در تنظیم وصیت نامه از وکیل پایه یک دادگستری راهنمایی بخواهید و سوالات حقوقی خود را در هنگام تقسیم ارث بدون ایجاد کدورت بین اعضای خانواده به سرانجام برسانید و اگر در هنگام تقسیم ارث ظلمی روا شده است وکلای ما در موسسه حقوقی در تمامی ساعات شبانه روز آماده پاسخگویی و احقاق حقوق شما می باشند. برای مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 09212242670 تماس بگیرید

 

دعوی ماترک در نظام حقوقی ایران 
فروش سهم الارث 
مشاوره حقوقی حصر وراثت 
مشاوره حقوقی انحصار وراثت 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

راضیه دهقان

سلام و درود درخصوص ارث زنان چرا نصف مردان میباشد زیرا مربوط به قواعد فقهی و برگرفته از قرآن میباشد البته شرایط اجتماعی ویک مورد کاملا حقوقی اقتصادی جامعه هم هست . قانونگذار براینکه تعادل را بین مرد و زن برقرار کند این قانون را قراردادند ؛ از جمله پرداخت مهریه،اجرات المثل ایام زوجیت ،نفقه بر عهده مرد میباشد و این مورد حمایتی از از جانب اسلام برای حقوق زن بوده و هزینه خای زندگی زن برعهده مرد میباشد ولی زن هیچ مسئولیتی در قبال خرج ومخارج خود ندارد .


وحید قلی پور عباسی

ارث زن اموال یا حقوقی که زن پس از مرگ بستگانش از آنها کسب می‌کند. بر اساس آیه «لِلذَّکَرِ‌ مِثْلُ حَظِّ الْأُنثَیَیْنِ»، سهم پسر، دو برابرِ سهم دختر است،‌ اما در مواردی نیز ارث زن برابر با ارث مرد و گاهی بیشتر از آن است. زن و شوهر در همه طبقات ارث حضور دارند. زن از اموال منقول شوهر ارث می‌برد، اما در اموال غیر منقول اختلاف است. بر اساس دیدگاه برخی از فقها، زن از اموال غیرمنقولِ شوهر مانند زمین ارث نمی‌برد؛ اما در مقابل، بسیاری از فقهای معاصر قائل به ارث‌بری زن از اموال غیرمنقول شوهر نیز شده‌اند. در ادیان و ملل پیش از اسلام، زن‌ها معمولا از ارث محروم بودند، اما اسلام محرومیت زن را نسخ کرد. گفته شده ملاک در تقسیم ارث در اسلام، زن یا مرد بودن نیست؛ بلکه معیار، موقعیت و جایگاه زن و مرد در نظام خانوادگی است. از نظر علمای شیعه، از آنجا که مهریه، نفقه، جهاد و دیه عاقله بر مرد واجب است و زن در این موارد تکلیفی بر عهده ندارد، برای جبران فشار بر مرد، در مواردی ارث مرد بیشتر از ارث زن قرار داده شده است. در روایات نیز نصف بودن ارث زن، به دلیل وجوب مهریه، نفقه، جهاد و دیه عاقله بر مرد دانسته شده است. در فقه شیعه،‌ موارد ارث زن مختلف است و اینگونه نیست که در تمام حالات، ارث زن نصف ارث مرد باشد؛ بلکه در مواردی ارث زن برابر با ارث مرد و گاهی کمتر یا بیشتر از آن است. مواردی که زن مساوی با مرد ارث می‌برد: اگر میت دارای فرزند باشد و پدر و مادرش هم زنده باشند، هر یک از پدر و مادر یک ششم ارث می‌برند.آیه ۱۱ سوره نساء را دلیل این حکم شمرده‌اند. برادر و خواهر مادری میت به اندازه مساوی ارث می‌برند.دلیل این حکم را آیه ۱۲ سوره نساء دانسته‌اند. مواردی که زن کمتر از مرد ارث می‌برد: دختر نصف پسر ارث می‌برد؛ مستند این حکم آیه «لِلذَّکَرِ‌ مِثْلُ حَظِّ الْأُنثَیَیْنِ» است که بنابر آن، سهم پسر به اندازه سهم دو دختر است. در صورتی که برادر و خواهر میت از یک پدر و مادر باشند، خواهر میت نصف برادر او ارث می‌برد.آیه ۱۷۶ سوره نساء بر این حکم دلالت دارد. مواردی که سهم‌الارث زن بیشتر از مرد است: اگر میت غیر از پدر و دختر، وارث دیگری نداشته باشد، در این صورت پدر یک‌ششم و دختر بیش از آن ارث می‌برد. اگر فرزندان میت در زمان حیات او مرده باشند و او دارای نوه‌هایی باشد، در این صورت نوه پسری به اندازه سهم پسر و نوه دختری به اندازه سهم دختر ارث می‌برد. بر این اساس اگر نوهٔ پسری دختر باشد و نوهٔ دختری پسر باشد، در این حالت دختر دو برابر پسر ارث می‌برد. زن مانند شوهر، در تمام طبقات ارث حضور دارد و ارث می‌برد. گفته شده معیار تفاوت ارث در اسلام، زن یا مرد بودن نیست، بلکه معیار، موقعیت و جایگاه زن و مرد در نظام خانوادگی است که امری عادلانه است و بر این اساس، هر کسی بیشتر خسارت ببیند، بیشتر بهره می‌برد.


کوکبی

با سلام و احترام در پاسخ به این پرسش که چرا ارث زن نصف مرد است، فلسفه و دلائل زیادی بیان گردیده است. از جمله فلسفه و علت تفاوت ارث زن و مرد، وظایف مالی مرد در قبال زن مانند پرداخت مهریه، نفقه، اجرت المثل و ... عنوان شده است. در حالی که چنین تکالیفی بر عهده زنان قرار نگرفته و آنها تعهدی برای تامین هزینه های خود در زندگی مشترک ندارند.


رحمنی

سهم ارث زوجه: یک هشتم از ماترک متوفی اگر متوفی فرزند داشته باشد. ...سهم ارث زوج: یک چهارم اگر متوفی فرزند داشته باشد. ...سهم ارث مادر: یک ششم از ماترک اگر متوفی فرزند یا خواهر و برادر داشته باشد. ...سهم ارث پدر: یک ششم از ماترک اگر متوفی فرزند داشته باشد


شیرزاد افشاری

با سلام در بحث ارث در حقوق مدنی ایران که بر گرفته از فقه اسلامی می باشد علاوه بر دو برابر بودن سهم پسر نسبت به دختر بیشتر در عمل خانمها زمانی بیشتر آسیب می بینند که متوفی پدر و مادر نیز دارد و در بحث سهم الارث اگر فرزندی هم وجود داشته باشد پدر و مادر متوفی از همسر متوفی ارث بیشتری می برند که گاها گلایه هایی از طرف همسران که زحمت زیادی در زندگی مشترک کشیدن به بار می آورد .


فاطمه علی زاده

هر گاه دختر تنها فرزند خانواده باشد، تمامی ترکه به او می رسد و اگر فرزندان همگی دختر باشند اموال به صورت مساوی بین آنان تقسیم می گردد، ولی اگر متفاوت باشند، پسر دو براربر ارث می برد.» قرآن می فرماید: «و اگر مرده را فرزندی باشد هر یک از پدر و مادر به یک ششم میراث می برد و اگر فرزندی نداشته باشد ومیراث بران، تنها پدر ومادر باشند، مادر یک سوم دارایی می برد، اما اگر برادرانی داشته باشد سهم مادر پس از انجام وصیتی که کرده و پرداخت وام او یک ششم است.


Behnaz

میشه بایک توافق بین خواهروبرادر ارث را ب نسبت مساوی تقسیم کرد


مجید شیخی

با سلام اگر متوفی( شوهر) فرزندی نداشته باشد. زن از دارایی های شوهر یک چهارم و اگر دارای فرزندی باشد یک هشتم دارایی های شوهر به او می رسد.موفق باشید


علی

مطلب شما امروز بسیار نظر منو جلب کرد به طوری که برخلاف بقیه مطالب فضای مجازی که نیمه کاره رها میکنم اینبار بسیار دقیق تا انتها دنبال کردم روشنگری و تفسیر خوب و قانع کننده ای بود


فاطمه عمادی

باسلام،، مسئله ارث و تقسیم آن و نیز مسئله دیه یک مسئله کاملاً حقوقی اقتصادی می باشد، نه ملاک و محک ارزش انسانی و این تفاوت به خاطر وظائفى مثل مخارج زندگى و پرداخت مهریه و... است که اسلام بر عهده مردان گذارده و هيچگونه هزينه فردى و اجتماعى زندگی بر عهده زن قرار داده نشده است؛ لذا بیشتر از نيمى از درآمد مردان از جمله ارثی که به او می رسد عملا خرج زنان مي شود. بیشتر بودن ديه مرد نیز تنها به خاطر جبران خسارتى است كه از فقدان مرد متوجه خانواده او مى ‏شود.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، از جمله تفاوت های حقوقی بین زن و مرد، نحوه تقسیم ارث بین آن ها می باشد به گونه ای که در اغلب موارد ارث مردان دو برابر زنان در نظر گرفته شده است. با وجود این که این امر یک قاعده کلی نیست و در همه موارد ارث زن نصف مرد نمی باشد اما در اکثر موارد ترکه ای که از میت به وارث مرد می رسد بیشتر از سهم الارث زن است. در این میان، ممکن است که برای برخی افراد سوال شود که معنی قاعده ارث زن نصف مرد است چه می باشد و چرا با وجود تاکید قرآن بر برابری زن و مرد، چنین حکمی در نظر گرفته شده است. در پاسخ به این پرسش که چرا ارث زن نصف مرد است، فلسفه و دلائل زیادی بیان گردیده است. به طور کلی می توان بیان داشت که ارث زن به این دلیل نصف مرد تعیین شده است که میان حقوق و تکالیف آن ها تعادل و توازن برقرار شود. در عمل نیز، تعهداتی که بر عهده مردان قرار داده شده، از قبیل پرداخت مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت و... باعث می شود که بخش اعظم درآمد آن ها به زنان تعلق گیرد.


امین

با توجه به آیات قرآن تفاوت سهم زن و شوهر در دریافت ارث را می توان در سوره ی نساء مشاهده نمود و چون قوانین ایران برگرفته از اسلام و شریعت است، امکان تغییر آن در نظام حقوقی اسلام وجود ندارد. اما در قوانین اسلام این امکان وجود دارد تا سهم الارث زوجه در برخی از موارد بالاتر در نظر بگیرند و یا برابر مرد قرار دهند. در هر صورت مرد این اختیار را دارد که قبل از فوت تکلیف مایملک خود را مشخص کند هر چه را می خواهد به طور مساوی بین فرزند دختر و پسر تقسیم نماید.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، از جمله تفاوت های حقوقی بین زن و مرد، نحوه تقسیم ارث بین آن ها می باشد به گونه ای که در اغلب موارد ارث مردان دو برابر زنان در نظر گرفته شده است. با وجود این که این امر یک قاعده کلی نیست و در همه موارد ارث زن نصف مرد نمی باشد اما در اکثر موارد ترکه ای که از میت به وارث مرد می رسد بیشتر از سهم الارث زن است. در این میان، ممکن است که برای برخی افراد سوال شود که معنی قاعده ارث زن نصف مرد است چه می باشد و چرا با وجود تاکید قرآن بر برابری زن و مرد، چنین حکمی در نظر گرفته شده است. در پاسخ به این پرسش که چرا ارث زن نصف مرد است، فلسفه و دلائل زیادی بیان گردیده است. به طور کلی می توان بیان داشت که ارث زن به این دلیل نصف مرد تعیین شده است که میان حقوق و تکالیف آن ها تعادل و توازن برقرار شود. در عمل نیز، تعهداتی که بر عهده مردان قرار داده شده، از قبیل پرداخت مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت و... باعث می شود که بخش اعظم درآمد آن ها به زنان تعلق گیرد.


محمد نوربخش

با توجه به اینکه قوانین مربوط به ارث از شرع مقدس برداشته شده همچون بسیاری دیگر از قوانین جزایی لذا در این خصوص دخل و تصرفی را نمیتوان انجام داد و بنابر دستور خداوند و بدلیل نان آور محسوب نمودن مرد سهم ارث مردان دو برابر زنان در شرع معین شده . هر چند هر شخصی قبل از فوت میتواند تمام دارایی خود را هرگونه که میخواهد میتواند تقسیم نماید . در قانون مدنی در خصوص وصیت اشخاص نیز این امکان برای شخص وجود دارد تا یک سوم از اموال خود را برای شخصی وصیت نماید . ضمنا منطبق با ماده ی ۸۳۷ قانون کسی را نمیتوان از ارث محروم نمود درنتیجه ورث نمیتواند وارث خود چه زن چه مرد را از ارث محروم نماید .


آزاده

روشنفکران دینی می‌گویند ارث زنان نصف مردان در نظر گرفته شده چرا که مردان وظایف و مسئولیت‌های بیشتری دارند. مردان در اسلام نان‌آور خانواده هستند و پرداخت نفقه و مهریه هم بر دوش آنهاست؛ گفتمانی که البته در جامعه امروز ایران تا حدود زیادی تغییر کرده و نقش زنان در اقتصاد خانواده و جامعه ربطی به آنچه هزار و چهارصد سال پیش در صدر اسلام گزارش شده است ندارد.


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب به طور کلی می توان بیان داشت که ارث زن به این دلیل نصف مرد تعیین شده است که میان حقوق و تکالیف آن ها تعادل و توازن برقرار شود. در عمل نیز، تعهداتی که بر عهده مردان قرار داده شده، از قبیل پرداخت مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت و... باعث می شود که بخش اعظم درآمد آن ها به زنان تعلق گیرد.


قجری

در حال حاضر با اینکه دیه زن قانونا نصف هست اما مابقی دیه زن از صندوق حمایت پرداخت خواهد شد به طور کلی می توان بیان داشت که ارث زن به این دلیل نصف مرد تعیین شده است که میان حقوق و تکالیف آن ها تعادل و توازن برقرار شود. در عمل نیز، تعهداتی که بر عهده مردان قرار داده شده، از قبیل پرداخت مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت و... باعث می شود که بخش اعظم درآمد آن ها به زنان تعلق گیرد.


وحید فراست

مقوله ارث مقوله پیچیده ای است که هر ماده آن دارای تفاسیر متعددی است


مهران رمضان پناه

سلام؛ یکی از موضوعاتی که با فوت فرد مطرح می شود، نحوه تقسیم ارث بین ورثه است. قوانین مرتبط با ارث در ایران، مبتنی بر شرع مقدس اسلام و نص قرآن کریم نگاشته شده که بر اساس آن، در بسیاری از موارد، از قاعده ارث دو برابری مرد نسبت به زن، پیروی می نماید.


احتشامي

با سلام مسئله ارث و تقسیم آن و نیز مسئله دیه یک مسئله کاملاً حقوقی اقتصادی می باشد، نه ملاک و محک ارزش انسانی و این تفاوت به خاطر وظائفى مثل مخارج زندگى و پرداخت مهریه و... است که اسلام بر عهده مردان گذارده و هيچگونه هزينه فردى و اجتماعى زندگی بر عهده زن قرار داده نشده است؛ لذا بیشتر از نيمى از درآمد مردان از جمله ارثی که به او می رسد عملا خرج زنان مي شود. بیشتر بودن ديه مرد نیز تنها به خاطر جبران خسارتى است كه از فقدان مرد متوجه خانواده او مى ‏شود.


محمد مومنی

در احکام و مقررات ارث، در بعضی از موارد سهم زن با مرد یکسان و در برخی از موارد دیگر، سهم مرد بیشتر از زن، معین شده است. مسئله ارث و تقسیم آن و نیز مسئله دیه یک مسئله کاملاً حقوقی اقتصادی می باشد، نه ملاک و محک ارزش انسانی و این تفاوت به خاطر وظائفى مثل مخارج زندگى و پرداخت مهریه و... است که اسلام بر عهده مردان گذارده و هيچگونه هزينه فردى و اجتماعى زندگی بر عهده زن قرار داده نشده است؛ لذا بیشتر از نيمى از درآمد مردان از جمله ارثی که به او می رسد عملا خرج زنان مي شود. بیشتر بودن ديه مرد نیز تنها به خاطر جبران خسارتى است كه از فقدان مرد متوجه خانواده او مى ‏شود.


دارا

این قانون کاملا ناعادلانه و ظلم به زن هاست و هیچ دلیل قانع کننده ای براش نیست


سوادی

سلام من ۱۶سالم بووپدرم فوت کردن.۴تابرادربزرگترداشتم بالای ۲۵سال من و۱خواهرو۳برادرزیر۱۰سال به همراه مادرم رارهاکردن.من شروع به کارکردن درشرکت وآرایشگاه کردم تابچه بزرگ شدن ومن باخرج خودم ازدواج وجهیزیه گرفتم.حالا مادرم فوت کردن زمینهاکشاورزی وخانه ای که قبلا ارزش نداشت الان باارزش شده میخوان بفروشن.آیااین عدالته الان پسرادوسهم ببرن ودختریک سهم.؟ این عدالت نیست.آقایان فقه هاوحقوق دانهای محترم.


مهسا

به نظر من اصلا عدالت نیست که دو برابر ارث به پسرها بدن حتی موقعیت یکی تو خانواده رو در نظر نگیرن زحمت رو در نظر نگیرن آخرش هم پدر و مادر منو با آسپرین و ضربه مغزی راهی بیمارستان کردن و اونا رو کشتن الانم ارث دو برابر میخوان این کجا عدالته ؟ باید این قانون اصلاح کنن


Asal

مگه زمان قدیمه که الان باید اینجوری تقسیم‌کردیاپسراوظیفه مردای قدیم‌رودارن که ندارن پس حقشون نیست که دوسهم ببرن بایدمساوی تقسیم بشه وظیفه کوچیکه خودشونوانجام نمی‌دن وشونه خالی میکنن بیغیرتا آدم شرم می‌کنه بگه اینا مردهستن واقعا بایدچادرسرکنن وبهشون بگی خواهر اصلا وظایف مردانگی خودشونونمیدونن پس بایدمرگ دوسهم بخورن این عدالت نیست و درست نیست حق خودمونونمیدن حروم خورا


پریسا

چراباید زن نصف مرد ارث بگیره؟این اصلآمنصفانه نیست اگه خونواده شوهرش فقیر باشن این دختر بیچاره نصف ارثشو به کجای زخمای زندگی خودشو بچه هاش بزنه.


آذر

باید قانون ارث تغییر و دختر و پسر مساوی سهم داشته باشند. برای توجیه نرسالاری بیخود توریه بازی نکنید


زهرا

من پدرم فوت شده و هیچ کدوم از پسراش ن بدهیشو دادن نه زیر بال و‌پرشو گرفتن حتی وقتی مریض بود یکیشون یک ساعتم نگهش نداشت الانم تمام خرج‌ و مخارج به دوش ما زن هاست همه جا از زن‌خوردید اینم روش پس واسه مرد سالاری خودتون دلیل نیارید


فاطمه

به نظر من کاملا بی عدالتی است که دختران نصف پسران ارث می‌برند و باید تغییر اساسی باتوجه به اینکه زمانه ما با زمانی که این قانون وضع شده کاملا تغییر کرده


مرضیه

من در مورد اینکه حق زن نصف مرد در نظر گرفته شود، مخالفم، این قوانین با توجه به شرایط زمانی تعیین شده، اما دیر زمانیست که زنان دوشادوش مردان برای معیشت و اقتصاد خانواده کار می کنند و حتی نسبت به مردان زحمت دو برابر را متحمل می شوند، چرا که نگهداری فرزندان و امور مربوط به خانه را نیز بر عهده دارند، دیگر اینکه مهریه و نفقه فقط زمانی به طور کامل به آنها پرداخت شده که طلاق گرفته اند، تا جایی که مهریه فقط یک قرارداد بی ارزش تلقی شده که می‌گویند مهریه را کی داده و کی گرفته، و واقعیت هم هست جز در مواقع بحرانی، در مورد ارث دختر هم موضوع جهیزیه مطرح می شود که آنهم الان در اکثر مواقع این مسئله به صورت توافقی بین خانواده دختر و پسر حل می شود و خانواده ها چه برای دختر و چه برای پسر ملزم به تهیه جهیزیه هستند، پس در این مورد فرقی ندارد چرا ارث را باید نصف کنند؟


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.